26

Re: Definice kategorie monster truck

Konečně jsem našel i jinou definici na adrese:
http://www.nwrccc.com/index.php?p=1_22

The lowest point of the engine must sit at least 1.5 inches above the lowest point along the front-back centre line when compressed (usually the "skid plates"). To Tech a questionable M.T., remove the wheels, place M.T. on flat surface, and compress the vehicle fully.   A ruler (or 1.5" gauge) can be used vertically to measure the engine above the surface.

Je fakt, že to je definice pro spalováky. Nicméně 1,5 palců je nějakých 3,81 cm - to bych se opět měl s Revem vlézt.

27

Re: Definice kategorie monster truck

Tak ono nejde o to kolik ten pohar stoji ze, jde o  ten pocit, ze si dobre zajel smile
Cely nas problem je v tom, ze minuly rok v rychvalde se ta kategorie jmenovala primo monster, pravda, jezdilo nas tam 4-5, bylo nas malo.
Letos prvni zavod nas jelo tusim 9, vsichni monstry krom jedne buggyny, a tusim ze sem tam si tam nekdo zajel s truggynou par kol, ale nakonec nejel ani finalovky.
Na druhem zavode uz nas jelo 10, z toho 3 truggyny a 1 buggy. Je to skoda, pritom mnoho z tech, kteri tam s tou truggynou jeli, maji normalne i nabuseneho monstra.
Tenhle zavod jsme jezdili 2 maxxy, 2 reva.. Revo porazis, kdyz pojedes pekne a ciste. Samozrejme je revo na zavody lepsi, ma niz teziste, ale na druhou stranu je taky treba rict, ze prakticky vsichni revaci si sebou vozi uzke truggy kola, stredove diferaky, popripade stabilizatory. Na maxxech tohle bezne neuvidis... I presto ale pokud se snazis, tak s maxem revo predjedes, jen staci nebourat a zbytecne neriskovat.
No a pak tu mas truggy a nedej boze buggy, ktere nepredjedes ani kdyby ses pos*al. smile
A ta definice co je monster a co ne, tak s ohledem na ty nase amaterske zavody se staci na to auto podivat... snad i slepy pozna ze je to truggyna buggyna nebo monster a je uz jedno jestli to ma stredovy diferak nebo ne, popripade kridlo. Tim ze z te buggyny vyndam stredovy diferak (pokud to teda vubec jde) a sundam kridlo, tak pro me porad nema co delat v kategorii monstru smile
Na pristi zavody mam objednany stredovy diferak a truggy kola s offsetem, jsem sam zvedav co to udela.
Taktez doufam ze nebude pokracovat trend a priste tam nebude o dalsi 2-3 truggyny vic.

28

Re: Definice kategorie monster truck

Jak to tak čtu tak tak jde asi jenom o to aby ta jediná LRP buggyna co tam je prostě nejezdila co? Navic když to pilotuje HOLKA wink

Chápu že to je jiné auto, než ty velký hebla ale...

Budeme si tedy jezdit doma za barákem a do Rychvaldu budem jezdit jenom na 1/10. Držím Vám palce ve Vašem boji po vyšších příčkách.

29

Re: Definice kategorie monster truck

Austine, definice mostera je právě jádro pudla - každý se na to dívá jinak.
Proto vzniklo tohle vlákno. 8-)

30

Re: Definice kategorie monster truck

Ne dám ji tam do tý buggyny 2S lipo 7,4V, sice pojede ale zase Vás bude brzdit. Ještě uvidím

31

Re: Definice kategorie monster truck

Ne dám ji tam do tý buggyny 2S lipo 7,4V, sice pojede ale zase Vás bude brzdit. Ještě uvidím


opravdu dulezita informace a bylo velice nutne se o ni podelit s ostatnima..
Vidim ze si opravdu pochopil smysl toho o cem se tu bavime. Je mi uplne sumafuk jestli s tou buggynou jezdi tvoje holka nebo male decko nebo zkuseny zavodnik..
To opravdu nevede nikam, tak se aspon drzte toho o cem ten topic je.

32

Re: Definice kategorie monster truck

Já bych zatím jezdil dohromady, protože nás je opravdu málo. Ale hodnotil bych každou kategorii zvlášť. Protože opravdu s MT nemáme šanci a člověka to přestává bavit, pokud ví, že nemá ani malou šanci dostat se na bednu.

Losi 8ight 2.0T,Xerun 80A+4274SL 2000KV
E-Revo,Turnigy 150A+4074SL 2000KV
HiMOTO Mega E,Velineon VXL-3s+EZRun 3650 4300KV

33

Re: Definice kategorie monster truck

To kalbien:
Omluvám se, ale jeden příspěvek jsem nějak ignoroval - byl o ceně truggy.
V aktuálních cenách máš samozřejmě pravdu, opravdu když srovnám dnešní nákupní ceny, tak rozdíl nemusí být tak velký.
Já to však myslel trošku jinak: Před rokem jsem si, společně s ostatními kolem , koupil E-maxxe (Revo ještě nebylo a těsně po vydání byl rozdíl cen značný). Později jsem na něj koupil i nějaký tuning a protože se občas něco zlomil i nějaké náhradní díly do foroty.
Letos jsem viděl na vlastní oči v akci Revo. Dlouho jsem rozmýšlel a nakonec jsem se rozhoupal k upgradu. Maxxe a jeho tuning jsem prodal se zrátou.
K Revu jsem po závodech, kde v kategorii 1:8 byly jen monstery a jedna buggyna opět koupil nějaký tuning. A teď po dalších závodech bych měl opět upgradovat. No a další rok se možná objeví opět něco dalšího a rychlejšího (ono například elektro truggy bez nutnosti konverze není až tak moc).
Samozřejmě je možné, že se neobjeví nic nového, ale nějak s tím nepočítám.
to jsem měl na mysli každoročním upgradem.

34

Re: Definice kategorie monster truck

Takze, tohodle tematu sem si vsiml az ted (bohuzel?) No, jak uz tu zaznelo, kazdej chce jezdit na zavody s nejakou tou vidinou na umisteni. No a jelikoz nekteri jezdi zavody i jinde nez v Rychvaldu (most, boleslav) a vi ze tam jsou truggy, tak treba konkretne ted ja, jsem si taky poridil truggy, prave proto abych mel sanci na uspech. E-revo je super, sice to svoje ted prodavam, ale jestli se stane ze se nakonec rozdeli kategorie v elektro, tak si ho asi necham a budu hold jezdit obe kategorie. Chapu ze se proti truggy spatne zavodi, ale je to proste boom. Vim uz o hodne lidech co meli monstry (E-revo, E-maxx) a presli na truggy. Urcite by se vam nelibilo (a muze se to stat). Ze pojedete na zavody, Zidlochovice, Brezi atd a bude tam 8 truggy a 2 monstry a kategorie monster se proste nepojede. Jen tak namatkou.. kdo presel na truggy z tech co jezdili monstry.. : z E-reva (Ja, Jaja23, Lukkas, Kalbien) a z ostatnich aut (RHR, Pavel Rysavy atd, urcite neznam vsechny) Jestli se sejde dost aut na 2 kategorie, tak jsem pro aby se jezdili obe. Pokud znate hodne lidi s monstrama tak jim reknete at dojedou. Ale jinak to hold nejde. Ted mam strach jet na dalsi zavod do Rychvaldu s truggy aby ste me nahodou neukamenovali :-)

35

Re: Definice kategorie monster truck

To Austin:
No nevim kdo rozpoutal tuhle diskuzi!! Samozřejmě nejsem debil a poznám malé auto od velkého a rozpoznám i jejich jízdní vlastnosti!!
Myslím že ty jsi se pohádal s Kristýnou když tě míjela o kolo a nechtěl jsi ji zaboha uhnout i když ti to bylo nařízeno od pořadatele závodu!
Je mi to teď celkem jedno a na kategoriích v jistém poháru to nic nezmění. Ještě jednou se všem omlouvám, že jsme se dovolily 1/8 jezdit z buggynou a ne s čistokrevným MONSTREM a ještě jednou Vám přeji v dalších závodech lepších úspěchů i když je to i rukama!!!

Příště jen 1/10 tam je větší klid a nemusí se řešit kdo jak má velké auto!!

36

Re: Definice kategorie monster truck

Nechcete se sejit a dat si po hube? Prestali byste zasi*at vlakno plkama a byl by klid. Tohle nikam nevede.

37

Re: Definice kategorie monster truck

Omlouvám se již nebudu nic komentovat...prosim o promenutí mé nevycválané nevychovanosti.

38

Re: Definice kategorie monster truck

No lol, to jsou prispevky.

to Sivi: nikdo te neukamenuje, koupils truggy tak jezdis s truggy, to je prece zcela v poradku. Vsak ja se taky neprosim nikoho, aby jezdil s necim jinym, jde diskuzi ohledne toho, ze pokud to podminky dovoli, aby monstry mely proste svoji kategorii, nic jineho. Kdyz nejsou lidi, je jasne, ze to proste hold nejde.

to kulis: priznam se - s monstrem jsem neuhnul ja, pokud jsem ji nejak uskodil, za to se omlouvam, byl jsem trosku rozladen. Na druhou stranu na svoji obhajobu jsem jel cistou stopu naprosto plynulee, nijak jsem neklickoval ani nezavazel, slecna me mohla predjet na mnoha mistech bez jakehokoliv uhybani coz s buggy by nemel byt problem. Osobne jsem reagoval na konkretni atmosferu vuci nam monstrum, protoze, a jde to videt krasne i z tvych prispevku, jsme vam tam zrejme "prekazeli", coz davali najevo i nekteri ostatni a to se mi osobne docela nelibilo, byt jsme to nijak neprojevovali v agresivni jizde atp. Ale to je opet jina...

Bohuzel to nemeni na tom, ze si opet nic nepochopil. At si kazdy jezdi s cim chce, neni NIC namireno proti trugy ani buggy, jsou to auta jako kazda jina, ale prosim jsou JINA a proto bychom radi v ramci poradatelskych moznosti svou kategorii aby proti sobe bojovali srovnatelne vozy. Tecka amen a kdo to ku..a nepochopil tak ja uz nevim potom co s vama...

39

Re: Definice kategorie monster truck

Ještě jednou my už se v 1/8 neobjevíme užijte si svých 10 min slávy raděj budeme jezdit 1/10 s firestormama je to větší prdel. A vy si budete moci poměřit zručnost mezi velkými chlapi.
My chytráci s buggynama 1/8 si budem jezdit kolem baráku ať nikomu neublížíme.

40

Re: Definice kategorie monster truck

jojo, ja jsem ji taky neuhnul... nekdy v druhem nebo tretim kole. Nevidim jediny duvod proc bych mel uhybat (to ji samozrejme trochu povolily nervy a neodpustila si nemistnou poznamku o tom co za pomale auto to predni jede). Jezisi, jede za mnou auto, rychle musim uhnout a pustit ho. To maji byt nejake zavody ? Ano, kdyz je o kolo dve napred a ja jedu posledni, a jde mu treba o prvni misto, prosim, ale v 3tim kole kategoricky odmitam poustet kohokoliv. Pokud dotycny neumi predjet i s rychlejsim autem, je to jeho problem.
Kdyz uz jezdite s trugynama nebo bugynama mezi monstrama, tak by si aspon nekteri mohli takove poznamky odpustit. A kdyz uz se pul kola snazim marne predjet pomalejsi auto tak mam snad hubu a muzu slusne pozadat, na te tribune se snad slysime vsichni ne.
To je ten skalni problem ktery mi osobne vadi nejvic. Ty si tam pak pripadas jako kreten, ktery tam na te trati nema co delat.
A ano, v desetinach mate klid, protoze tam jezdite vsichni se stejnyma autama.
10 minut slavy, zrovna od vas to sedi.
A nemel tady ze uz nebudete priste jezdit. Pridte, ja budu rad kdyz nas pojede vic, ale proboha, berte na te trati ohledy a nehledte na nas (monstery) jako na tratove prekazky. Uz tu jizdu mate usnadnenou v tom ze mate rychlejsi auto. To vam to musime usnadnovat jeste v tom, ze vas budeme pokazde automaticky poustet pred sebe ?

Peace...

41

Re: Definice kategorie monster truck

To Kulis:
Pokud je kategorie 1:8 Open, pak tam může IMHO jezdit cokoliv v dané velikosti - monstery, buggy, truggy i malý tank. Možná jsem to minul, ale nějak jsem si nevšimnul, že by ti někdo v tomto vláknu říkal, že tam jezdit nemáš (nebo nemáte - z příspěvků vyplývá, že minimálně servisuješ ještě buggy od minulé vítězky).
Je to stejné, jako by ti v kategorii 1:10 2WD začaly jezdit čtyřkolky - pokud by se kategorie jmenovala 1:10 Open, je to v naprostém pořádku, ale s Firestormem bys pak neměl šanci - buď bys ho musel prodat nebo zkusil definovat kategorii 2WD.
A pouze zopakuji, co už napsal Rimer: Je tady pouze snaha definovat kategorii monster trucků  (minimálně být hodnocen odděleně) pro ty z nás, kteří chceme mít šanci vyhrát, ale nechceme si z nějakých důvodů kupovat jiné auto. Nic víc, nic méně. Nijak tím nezpochybňujeme kategorii open.
Už se sice vzdávám naděje, že někde existuje lepší popis monstera, než "To je přece jasné" nebo "Křídlo a diferák", ale snad to nějak vyřeší pořadatel závodu.

Mimochodem - kolik monsterů by se takto v Rychvaldu sešlo?
Rimmer, Austin, Dušan a já - to jsou minimálně 4.
Ještě někdo? Sivi?
Pokud nás bude dost, pak věřím, že se z Luďou dohodneme, jen pro pár z nás to samozřejmě dělat nebude.

42

Re: Definice kategorie monster truck

Jo tak ono je to vsecho o zavodech na te louce v Rychvalde. Ze vam to za to stoji kluci.
Jinak myslim ze rozdeleni kategorii i v ostatnich serialech by braly vsechny strany ,ale na to zatim nejsou lidi. No a napriklad v kategorii open 1/10 (rcacr) jezdej 2wd i 4wd spolu ikdyz jich je i 15+ treba.  A sikovnej zadokolkac to dava i nekterym ctyrkolkam. Nezvitezi ale pro dobry pocit ze zavodeni,  to muze stacit  vic jak stat na nakym sudu s cokoladou v igelitce.

Tak se nehadejte a podte si zazavodit na poradnou drahu 13.6 do Bukovska na Savage cup. Kategorie je stadium/monster truck , takze zadna buggy nehrozi  :twisted:  lol

btw. ktomu predjizdeni , pokud te predjizdi nekdo o kolo , tak nejen ze by jsi mel uhnout ale i zohlednit jeho pravdepodobne horsi najezd do dalsi zatacky.

43

Re: Definice kategorie monster truck

To Lukashiva:
Jj, celé je to o to závodě, proto vlákno začíná slovy o Rychvaldě. 8-)

A k společnému ježdění 2WD a 4WD nebo monsterů a bugyn - někomu to opravdu stačí - a ten si jede jen zajezdit. Někomu ne - a ten vymýšlí kategorie.  big_smile

44

Re: Definice kategorie monster truck

To Lukashiva:
Jj, celé je to o to závodě, proto vlákno začíná slovy o Rychvaldě. 8-)

A k společnému ježdění 2WD a 4WD nebo monsterů a bugyn - někomu to opravdu stačí - a ten si jede jen zajezdit. Někomu ne - a ten vymýšlí kategorie.  big_smile

Hehe.. No, je to tak. Jak uz jsem psal. Pokud chcete byt na prednich pozicich, tak vam nezbyde nic jinyho, nez to co sem udelal ja. Koupil jetou truggy za 5 a dal do toho vybaveni z E-reva. Taky se mi do toho nechtelo, s revem sem byl vice nez spokojen, ale bohuzel je to tak. Je to asi "hnusny" ale pokud se chcete drzet nahore tak si sezente lidi a jezdete si svou kategorii (klidne se omezte baterkama, pohonama, nebo nevim cim jeste) A nebo hold budete jezdit s nama.

45

Re: Definice kategorie monster truck

Co takhle zkusit ukecat(podle návrhu od Tonyho) nějakýho pořadatele závodu aby při účasti min  :?: 7aut na truggy/buggy a 7 do monstrů vypsal 2 kategorie s tim že by se jezdiliy dohromady ale vyhlásily by se zvlášť. Takhle to nebude závody prodlužovat a 3 poháry za 150 navíc je nezabijou.
PS. proč se vůbec v Mostě elektric Openum 1/8 jako jedinejm nedávaly poháry...Když takovej Kája od Lestrů si jich vodnes snad 5

46

Re: Definice kategorie monster truck

Ani v Březí nedávali poháry - to je firma. V Rychvaldě by nemuseli ani dávat pohárky, stačilo by stoupnout si na bednu a vyfotit se.

Losi 8ight 2.0T,Xerun 80A+4274SL 2000KV
E-Revo,Turnigy 150A+4074SL 2000KV
HiMOTO Mega E,Velineon VXL-3s+EZRun 3650 4300KV

47

Re: Definice kategorie monster truck

Ani v Březí nedávali poháry - to je firma. V Rychvaldě by nemuseli ani dávat pohárky, stačilo by stoupnout si na bednu a vyfotit se.

jenomze poradatele rekli ze se pohary za brezi budou rozdavat v bukovsku...

procetl jsem diskusi a pekne se to tu rozjelo, prijde mi ze je to cele o tom ze tady bratri rimmerovi krici jak to chteji delat amatersky a pritom je prave nejvic pali to ze nevyhravaji. To proste nejde dohromady, pokud chcete vyhravat, musite tomu neco obetovat (predevsim teda crawleni a bashing).
Ja si taky poridil auto (maxx pak revo) s tim ze budu jezdit nekde tereny, ale chtel jsem zavodit, takze jsem nakonec skoncil u truggy.

Navic mi prijde naprosto neuveritelne, ze se tady priznate k nesportovnimu chovani v podobe neochotnosti pustit rychlejsiho... Zatim to na vsech zavodech fungovalo, nastesti jsem nebyl v rychvaldu...

48

Re: Definice kategorie monster truck

Zastanu se bratrů "Rimmerovic" - diskuzi jsem založil já, kterému se to chce dělat taky jen amatérsky a mám pocit, že právě teď k tomu máme značnou příležitost - zapálenější závodníci (Sivi např.) už doma mají truggyny, kdežto my amatéři jenom monstery. A pak bych jako amatér měl šanci vyhrát na amatérem. A tiše předpokládám, že člověk s nadupanou truggynou taky nebude až tak šťestím bez sebe, že předjede stockového E-maxxe.
Pořadatel se myšlence samostatné kategorie moc nebránil a věřím, že pokud by se našlo dost lidí s monstery, speciální kategorie to dřív nebo později bude (ať již samostatně hodnocená nebo jezdící zvlášť). Otázkou je, kolik lidí se počítá jako dost a co je ještě monster. (BTW, frýdecký klub dělá závody kategorie v případě, že se sejdou minimálně 4 auta, jak kvalifikuje monstera to netuším).

K tomu neumožnění předjetí, pokud jsem o kolo zpět - nebyl jsem tam a předpokládám že ty taky ne, takže netušíme, jak zlé to bylo. Jen prosím o trošku shovívavosti - adrenalin určitě udělal svoje a ta beznaděj dána truggynama taky. Věřím ale, že příště se to nebude opakovat (a nad tomu i přispěje samostatná kategorie), a pokud by to šlo, rád bych, aby se tohle řešilo spíše v jiném vláknu, stejně jako jiné nevraživosti.

49

Re: Definice kategorie monster truck

Chlapci vy jste se ale pěkně rozvášnili smile
Jako pravidelný účastník závodů v Rychvaldě se i já musím vyjádřit...

2.5. 1:8 off road Monster a buggy
2.5.1. Typ modelu: Monster, buggy a stadium truck 1:8
2.5.2. Baterie, motor ani hmotnost modelu není omezena.
2.5.3. Model nesmí poškozovat povrch dráhy smile

Ćást pravidel RP - není co řešit...
K tomu předjíždění... pokud svádím souboj s jezdcem co má stejný počet kol a najednou přiletí někdo, kdo mi naděluje kolo a víc, může být problém mu bezpečně uhnout...:)
Pokud ale jedu sám...je takový problém rychlejšího jezdce pustit? Zabránit tak kolizi, která může ovlivnit umístění moje i jeho...Nezapomínejte, že i on může mít na zádech svého soupeře...

Padlo zde zbytěčně mnoho ostrých slov...nekažme si tak krásné závody...

PS: Můj rudý bratr (Štěpe) vzal toto hašteření jako výzvu a už na další závod chystá čistokrevného Monstra...věřím, že se přidá i Tomáš a bude relativně po problému...

50

Re: Definice kategorie monster truck

lol  JJ si na další závod auta vyměňte. By byl docela mazec kdyby se Štěpán se Savíkem umístil na bedně lol