1

Téma: Osvětlení podvozku

Chci se zeptat jestli jde udelat osviceni na podvozek noveho modelu rc buggy 1:10 elektro treba diodama ale aby byly cervene. :oops:  :oops:  :oops:  :oops:


predem diky filip

2

Re: Osvětlení podvozku

S tebou jsme teda získali poklad fóra...

Jestli chceš mít na modelu osvětlení, jsou dvě cesty. Buď použít něco z hotových výrobků, nebo modelařit. Pak si můžeš navymýšlet co chceš. Ale minimálně musíš mít přesnou představu co by si chtěl. Pak ti můžu třeba spočítat jak to zapojit...

3

Re: Osvětlení podvozku

to jsem rad ze jste semnou dostali poklad fora ja to teda nejak skusim amoc diky. tongue  tongue  tongue  tongue  tongue  tongue

4

Re: Osvětlení podvozku

já se snažím. Je mi děvět a tak snad budete mít trpělivost...

5

Re: Osvětlení podvozku

Nazdar poklade smile
Červený LEDky normálně koupíš,lepší jsou supersvítivý.Bud si uděláš na boky nebo kam je chceš dávat,rampičky z L profilu,třeba hliníkový plech.Stačí 2mm.Do něj díry a nasadíš ledky.Nebo je přímo na podvozek nalepíš,což nedoporučuju nebo je nacpeš do červenýho brčka a to celý pak přiděláš třeba oboustrannou lepicí páskou.
Natahneš dráty,+ a -,přiděláš na servo konektor,kterej taky koupíš a připojíš do přijímače.Mezitim ještě na jednu packu ledky připájíš odpor,jehož hodnotu si spočítáš podle nějakýho vzorečku,kterej se tady na foru někde povaluje.Najdi si ho.
No a pak už jen jezdíš a svítíš do tý doby,něž to někde urveš  wink

6

Re: Osvětlení podvozku

philip"]Chci se zeptat jestli jde udelat osviceni na podvozek noveho modelu rc buggy 1:10 elektro treba diodama ale aby byly cervene.


predem diky filip

7

Re: Osvětlení podvozku

Boha. Si asi nepochopil. Veskere nasviceni, podsviceni a jine sviceni je otazkou samodomo. Muzes sice koupit nejaky (polo)tovar, ale pridelani na kastli, prip. podvozek je vzdy otazkou dodo (dodelej doma).
Takze z toho vyplyva, ze si muzes udelat podsviceni treba na tank kdyz budes chtit.
Amen smile

8

Re: Osvětlení podvozku

Chci se zeptat jestli jde udelat osviceni na podvozek noveho modelu rc buggy 1:10 elektro treba diodama ale aby byly cervene.


predem diky filip

Ano, jde 8)

9

Re: Osvětlení podvozku

tam pišete o odporech na diody a nešlo by diody zapojit paralerne ??odpor by odpad a myslim že by to bylo jednoduši?? (nejsem elektrikar tak nevim zda to neni do serie:-))

10

Re: Osvětlení podvozku

jasne ze paralelne, do serie by si potreboval ohromny napeti na rozsviceni tech ledek