1

Téma: spotřeba paliva RC8

Byl jsem se synem na jeho prvních závodech. Suchý asfalt, teplota 15°. Jezdí RC8 FT s motorem Nosram RS21 (cestovní karoserie Peugeot). Hned při první 6ti minutové rozjížďce mu došel benzín 1 kolo před cílem - teplota motoru 110°. Takže další rozjížďka, přiškrcení paliva a dotankování na startovním roštu (jako jedinej :-)), protnutí cíle a ujetí zhruba 50 metrů a sucho v nádrži, teplota motoru 145° !!! Vůbec mě nenapadá co s tím. Větší nádrž se na RC8 nevyrábí a asi by i byl problém ji tam nějak napasovat. V bugyně je málo místa. Prosím poradí mně někdo? Děkuji Jirka Tománek

2

Re: spotřeba paliva RC8

Byl jsem se synem ...

A díra někde v nádrži nebo tak něco??To jste zkontrolovali?
A teplota motoru 145 stupňů je tada podle mě hooodně moc.Takhle půjde motor brzo do háje, nemýlím-li se.... :!:

Arrma Kraton blx 6S
Bylo: Carson CNB, HPI trophy buggy, Savage XL, Himoto 1:5, HPI Baja 5BSS, E-revo 1:10 brushless, T-REX 450,HPI Savage Flux HP + HPI Trophy buggy flux, Spektrum DX3S,Raytronic C60, Yokomo B-Max 4, Traxxas summit 1:10, DJI Phantom.Uf.:-)

3

Re: spotřeba paliva RC8

Ta teplota je hodně vysoká, to jsi měl docela dost utáhnutý, teplotu drž asi do 125.
Jaký máš průměr verturiho trubice v karburatoru? To ovlivňuje dost podstatně spotřebu paliva. smile , zkus dát kdyžtak měnší pruměr a trochu utáhnout hlavní jehlu, bude to žrát míň  big_smile

4

Re: spotřeba paliva RC8

Zeptám se lajcky. Nevím, kde změřit průměr Venturiho trubice a už vůbec nevím jak tento průměr změnit. K motoru jsem zádné vložky o různém průměru nedostal.

5

Re: spotřeba paliva RC8

U motoru Nosram rs21rr  jsou v základu 3 verturiho trubice, s pruměrem 7,8,9 je to zřetelně popsané, jedna se o přírubu která je zasunuta do karburátoru a omezuje prutok vzduchu svým průměrem.
kdyžtak to zkus změřit šuplerou jaký to má vnítřní průměr.

6

Re: spotřeba paliva RC8

Tak je to 8 mm.  Ale auto jsem koupil lehce jeté a jiné průměry jsem k tomu neobdržel. Zkusím kontaktovat původního majitele. V jednom vláknu zde se toto popisuje a píší, že 7 je málo a 9 je moc :-)

7

Re: spotřeba paliva RC8

To je docela škoda že ti k tomu nedal originální příslušenství.
Jinak 8 se mi málo nezdá, novaros. motory mají v základu 6 pruměr a jede to pěkně a malo to žere.
chce to vyzkoušet jaký to bude mít vlív u tvého motoru na spotřebu, myslím ,že někdy je spíš lepší jezdit dýl, než to mít o trošku silnější big_smile

8

Re: spotřeba paliva RC8

OK prověřím a pokud získám to co potřebuji, otestuji. Každopádně děkuji za radu.
edit: Tedy jsem od předchozího majitele získal 7 a 9mm. Dám tedy 7 mm a pochopil jsem, že mohu přiškrtit na přívodu paliva ?. A ještě se zeptám lajcky. Jiné ladění bude nutné? Tedy jestli se změní chování motoru na "přechodu" apod. ?

9

Re: spotřeba paliva RC8

Ahoj, když dáš větší průměr vertuliho trubice tak musíš obohatit hlavní jehlu,, jde do karbutátoru více vzduchu a proto se tam musí pustit více paliva, když dáš menší pruměr tak to je logicky naopak, motor trochu utáhneš..Jinak žádné nastavení není potřeba, uvidíš sám jak se ti  zdelší doba jízdy smile

10

Re: spotřeba paliva RC8

Takže jsem snížil průměr trubice, tedy jsem mohl uškrtit přívod paliva a vše v naprostém pořádku. Teplota motoru (sice v sobotu tedy chladné počasí 13°C) 115°C a výdrž paliva z 6 minut na 8 minut. Ještě jednou děkuji.