101

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Myslim, ze nema.

102

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Čau chlapi,řešim takovejto problem.Jak jsem psal pár příspěvků zpátky,chtěl jsem mít zatáčecí i zadní nápravu,objednal jsem si všechny díly jako jsou na předku a předělal jsem zadek stejně jako předek.Obě serva jsem připojil přes Ykabel a zkusil zatočit.Jenže všechny kola zatáčely stejnym směrem.Tak mě napadlo otočit polaritu na jednom servu aby se točilo opačně než to druhý a tak jsem zapojil ty 3 kabílky co jsou v konektoru od serva v opačnym pořadí a přestalo to zatáčet ůplně.A pak jsem zkoušel přehazovat ty 3 kabílky náhodně mezi sebou,trošku to zasmrdělo a teď je Losinka mrtva.Ta zelena dioda na příjmači jen lehce problikává a už to ani nezatáčí ani nejede.Co se mohlo posrat?Regulátor nebo příjmač,nebo...?Diky za radu,jsem na sebe totálně nasranej.


Tak tenhle problem jsem vyřešil,(odpalenej BEC v reglu),připojil jsem novej 10A od Castle,a servo maká.Teď řešim,jak připojit LiPo stop od Novaka.Z přijmače se vytáhne konektor plynu(který se zapojí do LiPo stopu)a místo něj se připojí konektor od LiPo stopu a zbylý dva kablíky LiPo stopu,červený(+) a černý(-) se připojí přímo na baterii.Ale připojením externího BEC,jsem musel vypojit + kabel z konektoru plynu.A otázka zní,jestli můžu připojitLiPo stop,i když mi v konektoru plynu chybí červený(+) kablík,aniž bych zase něco spálil.Doufam,že jsem to napsal alespoň trochu srozumitelně.

103

Re: 1/18 Crawler od LOSI

To je zajimava otazka. Teoreticky jsou mozny 2 varianty, vyndat cerveny kablik z konektoru od reglu do lipostopu nebo jak pises vyndat cerveny kablik za lipostopem v konektoru do prijimace.

Bohuzel mi neni jasny z ceho se lipostop napaji. Predpokladam, ze nema vlastni BEC, tudiz se nenapaji z baterek, ale z konektoru z reglu. V tom pripade by ale odpaleny bec na reglu znamenal, ze by lipostop nefungoval at uz bude cerveny kablik vyndan z konektoru pred nebo za. Na druhe strane by snad kontakty pro napajeni mely byt pruchozi, tudiz by mohl fungovat i napajen z druhy strany (od prijimace) pres novy BEC, ktery je zapojen v prijimaci na jiny konektor (pripadne pres Y kabel). V tomto pripade pokud by se vyndal ten cerveny kablik z konektoru smerem od reglu az za lipostopem (tj na strane do prijimace), pak by nemusel byt lipostop napajen.

zaver: pokud je lipostop napajen z baterii (vlastni "bec") tak je jedno na ktery strane se cerveny kablik vynda.

Pokud je logika lipostopu napajena pres servokonektor a predpokladam pruchozi + i - , pak bych vyndal cerveny kablik mezi reglem a lipostopem.

Ale mozna je to cely kravina...... roll

104

Re: 1/18 Crawler od LOSI

mám zapojený LiPo stop přímo na přívod z baterky do reglu. Novak má na stránkách schemata zapojení  http://eshop.teamnovak.cz/katalog/lipo

105

Re: 1/18 Crawler od LOSI

na HobbyCity maj pípáky na ochranu lipolek za pár korun a zapojujou se do servisáku aku

106

Re: 1/18 Crawler od LOSI

mám zapojený LiPo stop přímo na přívod z baterky do reglu. Novak má na stránkách schemata zapojení  http://eshop.teamnovak.cz/katalog/lipo


Tohle schema zapojení znám,mám to takhle zapojená na Bergovi,ale v kombinaci s LiPostopem potřebuju mít zapojenej i ten externí BEC,jak jsem psal víše.

107

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Zdravim všechny,
tohle téma se zdá už nějaký ten pátek mrtvý, ale vzhledem k tomu, že jste jedni z mála CZ RC Crawlerů co jsem vygooglil, zkusim jestli někdo zareaguje.

Jsem z Prahy, Jižního Města a docela bych rád zacrawlil ve více lidech a v terénu odpovídajícím 1:18. Jsem mobilní a bohudík i pracující, takže připadají v úvahu spíš víkendy nebo vlétě snad i všední den večer.

Kousek od baráku mám stavbu, kde jsem si v haldě panelů udělal testovací dráhu. Je to ale spíš na víkendy, protože na stavbě se maká dovečera a už se mne taky jednou snažili vyhodit :-D.

Pokud to tu trochu ožije, hodil bych sem fotky svojí Losiny a domácí dráhy, kterou jsem si v pracovně vytvořil z PU pěny a kamení.

Co se týká modů mojí Losiny:
zavážení kol pájecím drátem 60%Pb na 40% Sn + převrtanejma podložkama. Beadlocky samo-domo z podložek 52mm. 180° otočená převodovka, překuchanej vnitřek, změna zavěšení tlumičů - snížení výšky a tim i těžiště, 1100 LiPo - stejná kapacita jako origo NiMh, ale menší a lehčí. Samo-domo zahnutý lower linky (mosazná trubička a uvnitř M3 závitová tyčka. Pneu Mini Rock Bashers s modrou výplní. Asi nejlepší věc co jsem udělal hned po kolech je 3ch rádio DX3E a nezávisle řízená zadní náprava. Na předním servu je ještě odlitý bloček ze sady vánočního olova jako dodatečná zátěž. Celkově jsem Losinu nevážil, ale už mi začíná smrdět motor, takže uvažuju o brushless Novakovi a změně převodu víc dopomala pro větší krouťák. Těch modů je tam ještě víc a případně je okomentuju na fotkách, pokud bude zájem. Na smirkový rampě dám 50-60° sklon a když Losinou najedu kolmo proti zdi, postavim ji bez převrácení na zadní do cca 88°.

Kravení zdar a Crawlení zvlášť,
Honza

Mail na mne je jerabekj@volny.cz nebo tel 602 621 217

108

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Zdrec chlape, tak nějakou fotečku, Losinku jsi popsal dobře, ale bez fotky to není ono  wink

109

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Paráda, nechceš dorazit teď v neděli na Barrandov? smile

http://www.rc4x4.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2125

Sice to nebude uplně crawlící vycházka, ale věřim že nějaký šutr si tam najdeš wink By moje losinka měla kamarádku... ta moje sice už není až takový crawler, spíš takový kříženec, co trochu vypadá jak normální auto, ale ještě i celkem něco zvládne projet...

110

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Já bych šel, ale momentálně už nebidlím v Praze, tak že to mám móóóc daleko...

111

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Diky, odpovedel jsem do patricneho fora  8)

112

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Zdravim potrbuju radu pri dnesnim jezdeni me auto zacalo cukat pak prestalo jit nevim cim to ale prestal me svitit primac doma po kontrole jsem doselm na to bude asi regulator kdyz ho zapnu problinke a kdyz pripojim primac ten se nerosviti ale regl zareaguje cervenym bliknutim a pak cervene problikava ale nic nejde je asi death.Ale na mackani toho tlacitka reaguje i problikavaji ledky. Muzete me nekdo poradit co stim a pokud nic jaky regulator do losi MRC? Moc dekuji.

113

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Kde je problem ti bohuzel neporadim, kazdopadne po tom co jsem utopil ten original regulator jsem tam dal DSYS MD28DCRS a jezdi to s nim taky pekne, akorat mozna malicko mene brzdi v neutralu jak ten od losi.

114

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Kde je problem ti bohuzel neporadim, kazdopadne po tom co jsem utopil ten original regulator jsem tam dal DSYS MD28DCRS a jezdi to s nim taky pekne, akorat mozna malicko mene brzdi v neutralu jak ten od losi.

No ten regl od Losi taky nějak extra nebrzdí - na to že je to v crawleroj  sad

115

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Zdravim po mereni jde do primace jen 2,3V tak neco v tom odeslo tak poridim dsys dik za radu jinak origo regl fakt v neutralu nic moc nebrzdi.

116

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Tak kamos me dal 18A dsys to bude asi malo pro ten motor co?

117

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Nebude, to je víc než dost. Tam teče malý proud, k těm 18A to má hodně daleko, takže ho tam klidně dej. Já tam mám tu 28ku jenom kvůli silnějšímu BECu, abych z něj mohl bez obav napájet třeba světla...

118

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Tak moc dik jdu to slozit.

119

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Zdravim jsem novacek v tehle kategorii a docetl jsem se jak se lepi do kol zavazi jelikoz bracha pali na laseru tak jsem sedl za PC za 3 minuty jsem mel nakresleno zavazi trochu jine ale zlepsili me jizdni vlastnosti o 100% je to nerez ocel. Ale dotaz mam takovy jedno kolo ma 152g neni to na tohle meritko moc? Jestli me to neznici diferaky? Mam i 1mm hrube pak 2 az do 4mm.Dik za odpoved. Jo mam v planu nakreslit a udelat tuningove bocnice bo jak se tomu rika keby ho nekdo mel a treba zaslal strucny nakres z kotama na oplatku mu zaslu udelane dily nebo mu muzu nechat vypalit cokoliv z duralu,oceli,nerezi,plexiskla.

[URL=http://img186.imageshack.us/i/cimg2508l.jpg/]http://img186.imageshack.us/img186/7328/cimg2508l.th.jpg[/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

120

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Tak planek mam pokud by mel nekdo zaujem ad napise udelam vice kusu.

http://www.ckrccrawlers.com/images/skv2.jpg

121

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Zdravim tak jsem brouzdal po netu a z webu jsem tak trochu okopcil jedno sasi tak prace cca 2 hodiny kresleni pak stavba 2 hodky vysledek posudte  wink  Jizdne vlastnosti nejsem takovy zavodnik aby jsem to mohl tak hodnotit ale krizeni je malinko lepsi a je to cele trochu posadene dolu.

[URL=http://img255.imageshack.us/i/dsc06147g.jpg/]http://img255.imageshack.us/img255/7791/dsc06147g.th.jpg[/URL]
[URL=http://img574.imageshack.us/i/dsc06150v.jpg/]http://img574.imageshack.us/img574/5475/dsc06150v.th.jpg[/URL]
[URL=http://img263.imageshack.us/i/dsc06151p.jpg/]http://img263.imageshack.us/img263/3756/dsc06151p.th.jpg[/URL]

122

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Ahoj zavazi me zajima mas moznos to ještě udelat?

Naposledy upravil: Fik (25. 12. 2013 15:43:34)

axial wrangler

123

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Ten uživatel byl naposledy na foru před 2,5 roky, to už asi neklapne big_smile big_smile

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video