1

Téma: TRAXXAS Summit VXL

Nechci se projevovat jak malý dítě, ale ten je BOŽÍ.
http://www.traxxas.com/products/models/ … mmit116vxl

Latrax Teton
bejvávalo E-Revo, E-Maxx

2

Re: TRAXXAS Summit VXL

Nejsem na Traxxas, protože jsou drahý, ale o tomhle vážně uvažuji. Neuvěřitelně se mi líbí!

3

Re: TRAXXAS Summit VXL

Cooooool!!! Tak to asi přestavím revo big_smile

Traxxas Summit brushless - ezrun 120A wp sc8, Losi Highroller 1/10 brushless, Ken Block 1/16 brushless

4

Re: TRAXXAS Summit VXL

Je to pěkný nicméně tam není krom kol,kasle a možná vahadel nic co dělá summita summitem(myslím tím hlavně uzávěrky a dvě rychlosti)což je veliká škoda a tím bych já do malího s. nešel.

5

Re: TRAXXAS Summit VXL

Souhlas se sikim, kromě jinejch kol a kastle je to revo VXL... Nic co by samce dělalo samcem

6

Re: TRAXXAS Summit VXL

Škoda, že neudělali Summita 1:16 brushed kterej by měl funkce Summita velkého :-).

7

Re: TRAXXAS Summit VXL

Tj, protože do něj bych šel asi ihned smile Takhle si radši koupim prcka revo až to na mě přijde smile

8

Re: TRAXXAS Summit VXL

kam by nacpali prevodovku?
a hlavne ty uzaverky bych chtel videt smile
ale vypada hezky, to joo

9

Re: TRAXXAS Summit VXL

Ty uzamykatelný diferáky by stejně v tomto malém modelu využití nenašly (a ani by se tam nevlezly :-). Osobně jsem je zatím téměř nepoužil ani ve velkém Summitu big_smile. Ale ty dva stupně převodu by se jim tam při troše snahy i vlezly. Přeci jenom místo na jedno servo tam je a zbytek by záležel na šikovnosti konstruktérů. Ale to by znamenalo velké náklady na vývoj a do toho Traxxas nešel :-(. Holt jejich smůla, osobně kdyby to tam nacpali, tak i přes to, že mám malé E-Revo, tak bych přesedlal na toho malého Summit. Ale takhle to nemá fakt význam a sám si spíš zkusím vylepšit malé E-Revo. Jak jsem se díval na konstrukční plány, tak se fakt liší pouze v detailech:
- kastle, nárazníky a držáky kaste
- pružiny v tlumičích
- dlouhá vahadla
- rozšířená zadní ramena (ty jsou i volitelné příslušenství pro malé E-Revo)
- kola
- pohonné hřídele k jednotlivým kolům
- část středové hnací hřídele
Snad jsem nic nepřehlédal a proč to vypisuji, chci se zeptat jestli někdo neví v čem se přesně liší ty pohonné hřídele, E-Revo má 7151 a Summit 7250?

10

Re: TRAXXAS Summit VXL

ty nepouzivas uzavery? no tak to asik nevis kde mas se summitem jezdit smile
hridele jsou jine tam, kde je domek diffu, taky jsem to nevedel a ani si toho nevsimnul ale diky uzamykani se musela pouzit kratsi osa

11

Re: TRAXXAS Summit VXL

hridele jsou jine tam, kde je domek diffu, taky jsem to nevedel a ani si toho nevsimnul ale diky uzamykani se musela pouzit kratsi osa


Ale já tady mluvím o malém E-Revu a malém Summitu a ten ani jeden uzamykatelý differenciály nemá. Tak proč mají ty jiné hřídele?

12

Re: TRAXXAS Summit VXL

no podle vety ani ve velkem summitu jsem je nepouzil, jsem myslel ze mluvis o velkym summitu

13

Re: TRAXXAS Summit VXL

Ahoj kluci.
Jsem tu novej a mám novýho brushless Summit VXL. Kámoš má velký i malý E-Revo (všecko brushless) a seřadil bych to po zkušenostech všech tří takto:
velký e-revo
malý summit
malý e-revo

Velkej Summit jsem bohužel nikdy neviděl naživo, ale musí bejt super. Jinak ještě bych rád řekl, že závěrka na tomhle prckovi vůbec není třeba, zatím nikdy bych jí nevyužil, ale pomalejší pohon by se hodil. Kola se naštěstí netrhají. Jo a převrátím ho na záda docela často.

Tak a teď na co bych se rád optal:

1) kde byste mi doporučili koupit si LED světla?

2) doporučili byste mi se dívat po nějakých drapácích? Byl by to velký rozdíl?

3) kde si mám koupit (a jaký) silikonový olej, aby byly tlumiče tužší? (krom toho jeden začal téct - dá se to opravit?)

4) proč tam nemůžu zapojit dvě LiPo 2200 mah 2S (7.4V) do série, když NiMH 1600 7.2V do série jdou? Snad to není kvůli tomu 0.4V rozdílu v proudu?

Díky!

osvětlený Summit VXL
sériové brushless E-REVO

14

Re: TRAXXAS Summit VXL

ad 1) Podle obrázků a schématických plánů má malý Summit LED světla přímo v základu nebo to tak není? A když už tu někoho máme, kdo si ho pořídil, tak bych se zeptat jestli má ty LEDky o průměru 3 mm nebo 5 mm?
ad 2) Na co drapáky?, malý Summit má vlastně drapáky v základu, tak koupí klasických si určitě nepolepšíš.
ad 3) Jestli se dá opravit, to nevím, nevím jak to máš poškozené nebo to je přímo z výroby špatně udělané. Ale nejjednodušší je koupit nové :-)
ad 4) Po nabití ty baterie mají mnohem více než jenom 7.4V a sám výrobce podporu 2S sériově nepropaguje. Pokud chceš větší výkon tak jdi do LiPo 3S.
Ohledně rad koupě konkrétních věcí dle pravidel fóra nemůžu sloužit, ale koukni se třeba na odkaz v mém podpisu.

15

Re: TRAXXAS Summit VXL

1) no, nemá je v základu. Podívejte se na představení VXL na Youtube (takový maník na výstavě). Přímo tam chlapík z Traxxas říká, že se dají dokoupit.
2) ty gumy v základu nejsou špatné, ale jelikož vyčuhují z auta, daly by se tam dát i větší na štuplích, ne?
3) nikde jsem nenašel jen jeden či jen náhradní díl. Na RCauta mají jen sadu 4 za lidovku 1500 Kč. Což jelikož je tam možná jen nějaká gumička špatně, mi přijde moc.

osvětlený Summit VXL
sériové brushless E-REVO

16

Re: TRAXXAS Summit VXL

Možná by bylo rozumější koupit za ty peníze rovnou hliníkové a máš pokoj na furt big_smile Většina dílů je stewjná jako na E-revo VXL.Problém je že v tuzemsku prakticky tunning nekoupíš a originál díly jsou nechutně předražený. Dej si tady inzerát že koupíš origo tlumiče a někdo ti určitě udělá rozumnou nabídku.

17

Re: TRAXXAS Summit VXL

1) díval jsem se na schématické plány a tam to jakési diody mělo a jak tak píšeš, tak to budou asi jenom makety  tongue Tak to tedy pěkně odflákli, napište mi prosím jaký mají průměr?
2) Jaké přesně pneumatiky jsou v základu nevím, ale pokud to budou zmenšené z velkého Summitu, tak bych si tipl, že větší v tomto měřítku 1/16 neseženeš. To jedině budeš muset shánět nějaké ve větším měřítku, ale osobně bych větší pneumatiky nedoporučoval, pokud chceš pořádné off-road auto, tak jdi do většího měřítka, ne do malého Summit. Dávat tam větší pneumatiky bude podobně jako u malého E-Reva brzká smrt motoru, pár lidí to zkoušelo (viz vlákno o malé E-Revu) a většinou to moc dobře nedopadlo lol. Ale pokud by jsi do toho mermo mocí chtěl, tak si nezapomeň změnit převodový poměr ještě více do pomala. Ale jak se dívám na převodovou tabulku v manuálu, tak Summit má už nejmenší pastorek v základu (16 zubů), tak to pak by jsi musel kupovat obě nová ozubená kola.
3) špatně jsi hledal, existují tuningové tlumiče od jiných výrobců a ty se dají koupit i po dvou. K té ceně v ČR bez komentáře, osobně jedině nakupuji v cizině, nebudu přece podporovat ty české zlo...pardon obchodníky.

18

Re: TRAXXAS Summit VXL

Jo, jsou to makety. Mají v průměru 5mm. Nějak se mi je nedaří najít na netu k prodeji. I Traxxas má v ceníku jen "call"...
Díky za radu ohledně kol, nedošlo mi, že tím odpálím motor. :oops:

osvětlený Summit VXL
sériové brushless E-REVO

19

Re: TRAXXAS Summit VXL

Povídání o Summitu VXL nám nějak zamrzlo  :cry:  To je nás pořád tak málo s tímhle autem ? Není někdo z Vysočiny ?
Já zatím jen vyzkoušel jak se auto chová s talony z e-reva a je to velmi hezké poježdění.
Teď přemýšlím o výměně oleje v difech za hustší, o kolik se asi zvýší svornost a průchodnost v terénu. Namá s tím někdo zkušenost ?

Traxxas Summit - Titan 775/2x2S TurnigyNanoTech 6.0, Traxxas Summit VXL Baja - Brushless/2x2S Turnigy 2.2 - Raytronic C60-1000W+PowerX40

20

Re: TRAXXAS Summit VXL

Tak to dej určitě vědět, už jsem si ho taky objednal (ten hustší olej). Plus jsem zakoupil LED světla z většího summitu a chystám se je tam napojit, dám vědět. Jinak mi odešla hnací hřídel a musel jsem si jí nechat poslat až z Amériky... sad

osvětlený Summit VXL
sériové brushless E-REVO

21

Re: TRAXXAS Summit VXL

Spíš než kupovat LEDky z většího Summita, je lepší si chvíli počkat a za pár týdnů budou k dostání i sady LEDek pro malého Summita. Viz úplně dole na http://www.traxxas.com/products/models/ … ccessories.

22

Re: TRAXXAS Summit VXL

Co je nového:
- na malém Summitu mám LEDky z velkého Summita. Musel jsem jen přidělat dva otvory vzadu (makety koncových světel mají 2x2 díry velký summit má 2x3 LED) a kablík trochu prodloužit, udělat k němu waterproof mikrovypínač a násuvku do receiveru, ale už to fachá parádně. Je to fakt 2x hezčí auto.
- na sněhu je naprosto cool. Koupil jsem si ještě velký E-revo brushless, je bezva, ale tím, že není waterproof, hodně ztrácí. S malým summitem je fakt sranda. Když vezmu všechny ty problémy s velkým E-revem (není waterproof, furt mu praskají gumy, je těžký a je nebezpečný - už jsem dvakrát do někoho vrazil...), tak dávám verdikt, že osobně mám miniSummita raději. O rozdílu v ceně nemluvě.

osvětlený Summit VXL
sériové brushless E-REVO

23

Re: TRAXXAS Summit VXL

S tim hodnocenim modelu na zaklade je nebo neni waterproof bych byl vice opatrnejsi. Waterproof upravu na velkem revu udelas za jedno odpoledne a daval bych bacha na rozdil ve slovech waterproof a waterresist... wink

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

24

Re: TRAXXAS Summit VXL

To si snad děláš srandu Ondrous - ty problémy s velkým Revem.....těžký a nebezpečný....už jsem dvakrát do někoho vrazil.
Jediný problém je Tvoje nezodpovědnost a nezralost k řízení takového modelu lol
Ale já jsem na tom stejně - Poly a jeho nohy by mohli vyprávět big_smile big_smile

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

25

Re: TRAXXAS Summit VXL

To mi povídej, sotva mi sroste jedna, mám zlomenou druhou... lol Ještě že jsem to teď rozstřelil a měsíc si nezajezdím...

to Ondrous: Člověče co to tu povídáš? Srovnáváš hrušky a jabka, jak kdybych tu tvrdil, že nafukovací pana je mnohem lepší než manželka. Promiň, ale tento model je 1/16 a ještě ke všemu je to 1/16 revíčko v jiném kabátku. Revo 1/10 je auto dost jiného ražení, hlavně na ovládání a jízdu viz co píše Fík. :testpo:

Naposledy upravil: Poly115 (09. 05. 2011 21:46:23)

Je: E-Revo VXL / SCX10 - Jeep Wrangler Rubicon / Axial Wrangler Wraith / Spektrum DX3C / Hitec Eclipse 7 PRO
Byl(o): Cross Tiger / Savage 3,5ccm / E-Revo VXL / E-Maxx 3908 / Blade Dancer / Gama 2100 / Scout
FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB