26

Re: rolby

Ahoj já rolbu mám aj radlici mám ale ted přez zimu půjde do renovace protože jsem našel zkutečnou rolbu na netu a tak to pude podle předlohy jinak foto atd tady :

http://arm-motorsport.webnode.cz/products/kyosho-blizzard-df-300/

27

Re: rolby

tet jsem rolbu od kyosha dostavěl v EP verzi,funguje dobře jen ten regl to chce zahodit lol a dát jakej koliv 1/10kovej,motor je tam klasická 540(nevíte kolik má závitu)Myslím že BL motor nemá moc smysl,zrychlovat rolbu je asi blbost a taky nevím jak by to pobrali pásy lol možná nějakej nízko otáčkovej s velkým kroutákem ale nevím nevím nebo lepší plechovku..převod je tam 17/82

28

Re: rolby

zadr  kolegove  kde  by se  dala  koupit  ty  rolba  dik moc

29

Re: rolby

V krame. Idealne v RC krame. 8O

30

Re: rolby

A já scháním něco na zimu do sněhu ta rolba na spalovák jak to vypadá ?
kde se to dá objednat ? nikde jsem to nenašel  big_smile

31

Re: rolby

Ahoj, kolem rolb jsme s kolegy přešlapovali dlouho a nakonec to dopadlo takhle. Hračka za 380,-Kč posloužila dobře. Byl jsem s ní na horách a místní rolbaři mě udolali a dělám další dvě.
Jsou tam tři. Ta moje je stříbrná a na nějakém videu má i funkční koště.

http://mojefotky.blgz.cz/

A tady je původní stav z obchodu:
http://hracky.kupteonline.cz/dickie-snehova-rolba-48-cm-40136

32

Re: rolby

Moc pěkná práce i hračka od Dickie se do pěkně rozpohybovat 
Gratuluju
wink

33

Re: rolby

Díky, návod je jednoduchej, vezme se hračka za pár stovek, vrazí se do toho 4-5tis. a model je na světě. Nějaký bádání to bylo, ale za přispění kamarádů od robotů (doporučili převodovky), hrst ledek a pak už jen sníh. Celá ta kupa sněhu se harabala třema rolbama asi týden. V těch největších mrazech jsme stáli za oknem s kafíčkem a měnit baterky jsme jezdili dovnitř. Shrnuli jsme sníh z celé zahrádky. Pak jsem dal koště, zamet chodník a bylo uklizeno. Na stránkách jsou i ostatní modely, s autama začínáme, ale jen pro vyplnění pauzy mezi létáním a rolbama.

34

Re: rolby

Fakt to nemá chyby kousek  big_smile

35

Re: rolby

Moc hezká práce 1A za mě.Trošku se nám tady rozepiš,co používáš za motory,regly jak je řešeno zatáčení,radlice...atd

36

Re: rolby

No tak trochu podrobněji.
Rolba je jasná, Tamiya převodovka je určená pro robotiku, ale bohatě stačí i do rolby téhle velikosti. Převod mám 114,7:1, ten rychlejší taky ujde, ale motorům se to už nelíbí. Dvourychlostní je špatná, poslední převod je udělaný z velkého kola na malý pastorek a ten to neunese, takže čtyřrychlostní je dobrá.
Je tady: http://shop.snailinstruments.com/index.php?main_page=product_info&cPath=75_144&products_id=270

Motory jsou vyměněný za Speed 250: http://www.peckamodel.cz/produkt/657_speed-250-72-v.aspx

Regulátory jsou tam dva: http://www.r2hobbies.com/eng/proddetail.php?prod=rcps61604

No a k tomu tři serva, jedno standart na zvedání radlice, mikro na naklápění radlice a druhé na zvedání frézy. Fréza funkční není, ale jen hladí. No a pak kupa ledek ovládané el. ze serv, takže všechny světla jsou ovládný přes rádio. Majáky jsou stavebnice z GM, ale bacha, dávaj do toho špatnej IO a nedělá to co má musí se vyměnit, a blbě se shání. Autor stavebnice nás měl za blbce, protože tak jednoduchý zapojení zvládaj děti. Tak jsme mu to poslali a pak se omluvil, protože dodavatel tam dal něco jiného a fakt to nechodilo. Takže v každém majáku jsou čtyri ledky běhaj dokola. Dostala lak, protože ledky svítily i do plastů. Trochu jsme s osvětlením přehnali, normální rolba těch světel nemá moc. Kolega koupil ty větší převodovky, ale měl problém to tam dostat, ale jezdí mu rychlejš, ale špatně se řídí, těžiště je strašně vzadu. Baterky v tom jezdím 3S 1600mAh a vydrží i se světlama asi 50 min. bez světel hodinu v pohodě. Koště je od Brudra a motor s pohonem je z nějaký starý CD mechaniky. To byl spíš takovej hec, že to nejde, tak jsem to udělal za hoďku. Toť asi vše. Fotky ze stavby nemám, páč to byl fofr, pár nocí v garáži a už to jelo.
Teď stavím dvě pro rolbaře do Rokytnice, ale oni mají už ty RC a doplní se jenom ovládání radlice a frézy. Ovládání pohonu bude pouze spínačema. Bude to stačit, protože stejně jezdíme většinou na plno a oni budou používat baterky jen NiMh 9,6V, a to už regulátory potřeba nebudou A dám jim tam pár ledek a lak.

37

Re: rolby

Pěkný to máte.
Kupoval jsem RC pro synovce k vánocům a samozřejmě se musela otestovat. lol
Má ale strašně slabý motory,takže utáhne jen prašánek.Sranda s ní ale je:


http://i365.photobucket.com/albums/oo91/CORES-photo/PC179338.jpg


http://i365.photobucket.com/albums/oo91/CORES-photo/PC179340.jpg


http://i365.photobucket.com/albums/oo91/CORES-photo/PC179343.jpg

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

38

Re: rolby

Tuhle předělávám teď a toho číňana co to zasral bílou barvou, bych nacpal do Michelinky tahat pneumatiky. To musel dlouho myslet než na to přišel. Ty co jsou bez RC, tak mají o 1cm užší spodek a hlavně nejsou ,,od sněhu"
Motory utáhnou dost, teda na rolbu, ale povolí spojka, takové to rachtání. Stačí o 0,5mm posunout podložkou pod pružinou a pak hrne i dvoulitrovej kanistr z vodou.