1

Téma: Savage X 4,6w vs. Savage X SS

Zdravim, mel bych dotaz pro lepsi orientaci v modelech od HPI. Koukal jsem na stranky HPI a snazil se najit verzi SS. Kdyz se clovek koukne na soucasne modely ktere nabizeji, jsou tam jen RTR verze. Savage X ss se musi dost hledat. Zaroven jsem si vsiml, ze SS verze nema zadnou inovaci a jako jediny "novy" model 2011 je oznacen Savage X 4,6W, kde je na strankach tohoto modelu ukazka napriklad o novem zpusobu servisovani a moznosti treba vyndat prevodovku po uvolneni par sroubku..

No a ja v tom mam ted zmatek.. Mam stary savage S25 a chtel jsem poridit neco noveho, nejlepe Xss. Ted ale nevim, jestli neni ta nova RTR verze lepsi, kdyz ma novy upraveny motor, usnadnene servisovani a je to novinka na 2011. Oproti tomu Xss je jakoby starsi model.

Zarazi me zase ale fakt, ze i kdyz ma RTR model serva, vysilacku, vylepseny motor a je to "novinka", stejne je Xss na porizeni drazsi - tzn nekde by mela mit SS verze navrh ne?

Pomuzete mi nekdo se v tom prosim zorientovat?
Diky

2

Re: Savage X 4,6w vs. Savage X SS

ta RTR verze má akorát lepší tlumiče, jinou barvu elox. dílů (oranžová vs fialová). Ostaní díly které se liší, jsou ve verzi SS lepší (tvrzené poloosy, unašeče, brzda, vejfuk, kola, atd.).
Motor má SS verze taky lepší.
Převodovka je u všech Savage X na rozebírání stejná (3 šroby nahoře a 4 po stranách).

Volil bych jednoznačně SS, ale asi přijde novinka, protože na ofiko stránkách už není mezi aktuálními modely. Asi vylepší tvrzený difi a big bore tlumiče, prostě pár věcí, které už teď jsou na fluxovi.

Losi Desert Buggy XL 1/5 4WD
Nitro 1/8 HPI Savage X SS K4,6
Nitro 1/10 OFNA Hyper GPX4

3

Re: Savage X 4,6w vs. Savage X SS

Super, diky moc za odpoved smile

Presne neco takoveho jsem doufal ze uslysim
Jeste jednou diky