1

Téma: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

ahoj,
jsem naprostý začátečník, ale už několikrát jsem s RC modelem jezdil..jen jezdil takže technické zkušenosti žádné, nicméně jsem celkem zručný takže s vrtáním se a laděním, vyměňování problém snad mít nebudu, jinak známý se věnuje RC modelům letadel tak kdyžtak je schopný pomoci.

ale teď už k věci, chci si pořídit osminu na "nitro" a líbí se mi HPI TROPHY truggy i buggy jen nevím kterou vybrat.
moje jízdy budou probíhat- tráva,štěrk,hlína,les řekl bych středně náročný terén občas i autocroosová trať (poříčí nad sázavou)
jsou tyto modely k tomu vhodné a který by jste mi doporučili více ? k autu bych si chtěl pořídit i kola na asfalt nějaká slicky nebo prostě silniční pneu abych si zablbnul na dlouhé rovině co mám k dispozici.

dále bych pak chtěl vyměňovat mechanické díly modelu koukal jsem na ně a zajímalo by mě jestli budou sedět na jednom z modelů a jestli jsou vůbec k něčemu ne jenom že pěkně vypadají(díly např.: http://www.rcmodelymipa.cz/alu-predni-n … eve-p18624,http://www.rcmodelymipa.cz/sada-titanov … cek-p18649,http://www.rcmodelymipa.cz/zaves-kola-l … ovy-p19198, vesměs se jedná o náboje, těhlice, závěsy kol, kardan, unašeče, pouzdra diferenciálu, poloosy, kloubky, obložení spojky atd. vše jsem prohlížel zde  http://www.rcmodelymipa.cz/hpi-a698?dir … amp;page=1 a koukal jsem hlavně po těch líbivých fialových alu částech, je to dobrá volba a budou pasovat do modelu ?

všem díky moc za reakce, prosím nepiště mi že je lepší elektro nebo tak chci nitro cca do 9000-10000 s postupnými investicemi do dílů...děkuji

2

Re: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

Jstli nechceš udělat chybu do začátku, nekupuj ani jedno big_smile Plasty nevydrží moc a rtr motor, no taky žádná hitparáda.

Jinak na tvoje ježdění jednoznačně truggy  a ještě bych jí zvedl na tlumičích, buggy je čistě dráhová záležitost.

Na silniční kola na asfalt se vybodni, je to investice ca 2000 a jestli to vyzkoušíš jednou...

Na jakejkoliv hliníkovej tuning se vybodni, dochází pak k tomu, že se ten díl vylamuje z plastu a to nechceš big_smile Je vždy lepší zlomit rameno nebo cokoliv, než to vyrvat z uložení. Díly a následný tuning potom budeš objednávat podle parts listu. Co je ale dobré z kovu ( ne ovšem odlitku, z frézovaného kovu a hiník taky není nejpevnější ) jsou ty závěsy vepředu a vzadu.

A nakonec, máš startbox, baterie do něho, přijímačové baterky, svíčky a takové prkotiny a litr paliva za 200Kč s tím ,že ho spálíš za hodinu jak nic. Takže buďto se podívej po bazaru, nebo došetři. A jestli to tak jako tak koupíš, tak vvěz, že slušnej podvozek stojí od nějakých 7000Kč a motor od 5000Kč a to máš jen 2 věci, tak si vezmi, jak musí vapdat komplet za 10 000Kč.

3

Re: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

jen chci připomenout že s tím nechci dělat žádné světoborné zázraky...:)
a nějaké doporučení na jiný kus truggu ? smile

http://www.rcshop.eu/losi-8ight-t-20-18 … 23781.html co tento  ?

4

Re: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

To neva, na trati to nevydrží moc, tak není důvod věřit, že to jinde bude nesmrtelné.

U Losi, nevím jak motor, ale jinak auto je 100% lepší. Jen nepoužívá metrické šrouby, ale whitworty ( myslím ), ale nářadí seženeš bez problému. V tom odkazu je k autu i slušné rádio. A startboxem taky ušetříš koruny.

http://www.shoprc.cz/DE-Racing/ Tady se mrkni a objednal bych jak nárazník, tak skid plate, tak mud guard, jsou to užitečné věci.

Naposledy upravil: Jelass (25. 07. 2012 16:54:28)

5

Re: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

Losi je určitě lepší, motor je slušnej, jako RTR set nemá v této ceně moc konkurence... pokud něco odejde, koupíš díl z plnohodnotné závodní verze... jen je třeba si zvyknout na palcové šroubky a šroubováky... ještě zvaž možnst koupit za 5k ARR tedy plnohodnotnou závodní verzi 8ight-T za cca 5k, pak slušný závodní motor s výfukem do 5k, dvě serva, vysílačku s přijímačem a startbox např TT /telemetrii nepotřebuješ, stejně švindluje/ a za 15k složíš plnohodnotný závodní stroj....

6

Re: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

Jelass napsal:

...  a rtr motor, no taky žádná hitparáda.


Co je špatnýho na motoru v truggy HPI F4,6 ?

Podle mě je to držák, výkon solidní a na naladění nenáročnej a hodně benevolentní. Já ho můžu jedině doporučit.

Losi Desert Buggy XL 1/5 4WD
Nitro 1/8 HPI Savage X SS K4,6
Nitro 1/10 OFNA Hyper GPX4

7

Re: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

Kamarád měl tu trophy truggy se standartním motorem a nemohl ho za boha doladit, chcípal, odcházela ložiska... Stejně tak kamarád s rtr Kyoshem. S nitrem ovšem nemám žádnou zkušenost, takže opravdu jen píšu zkušenosti z okolí.

Je možné, že v té trophy truggy měl třeba ten slabší motor, nevím.

8

Re: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

Ahojte kúpil som už ojazdenú ročnú HPI Truggy 4,6. Má vymenený motor za LRP Z.28R. Som začiatočník až tak veľmi sa do toho nerozumiem, ale myslím že to žerie dosť vela paliva za celkom krátky čas. Mám problém s tým že z výfuku strieka palivo keď je normálne naštartovaný motor až tak že mám od toho celé tenisky keď stojím pred tým. Tiež som mal dnes problém s tým že mi motor po pridaní plynu skapal sám od seba asi 4 krát za sebou, potom som pridal plyn keď boli kolesa vo vzduchu a potom to už išlo v pohode. S hlavnym srobikom som už točil (do prava) tak aby som pridal viacej vzduchu do motoru a ubral paliva ale nejako to nepomohlo, akurát som mal pocit že to viacej dymí, tak som to vrátil naspať. Keď mám tak 60ml paliva v nádrži (už na spodku) tak autíčko skape. To je normálne ? Keď dolievam palivo pri naštartovanom motore tak to v nádrži celkom bublá, to je v pohode ? Palivo bolo 20% a teraz som kúpil 25%. Inač to jazdí celkom dobre. Nejaké rady ?  Ďakujem za odpoveď.

Naposledy upravil: Pato911 (28. 06. 2016 14:53:34)

9

Re: HPI TROPHY 4,6 truggy/3,5 buggy

Ano - studuj : http://www.rcauta.net/forum/forum80-zaklady-o-rc.html

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -