1

Téma: HSP Troian (Himoto EXB-16)

http://img97.rajce.idnes.cz/d9701/8/8479/8479853_5627797b2adddce41725aacfc8fcb463/images/samochod-troian-buggy-model-rc-116.273.jpg?ver=0

Naposledy upravil: Lukidol (03. 08. 2013 13:33:00)

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

2

Re: HSP Troian (Himoto EXB-16)

Protože jsem tu nenašel žádné komlexní vlákno o tomto modelu , tak si dovoluji založit jej.

Tenhle model je taková hračka na večer , když nedávaji nic v televizi sednu si k tomu a něco na tom spáchám ........ ale umí překvapit.  tongue

Tech. info: - originální kvalitní podvozek HIMOTO 1:16
- 4x olejové tlumiče s hlinikovými víčky
- 2kanálová RC souprava 27 MHz
- dva 3mm hliníkové držáky tlumičů
- standartní vykonný stejnosměrný motor RC380 s pasivním chlazením
- pohon 4x4 přes ocelový kardan
- rychlost 35km/hod (po brushless úpravě až 70Km/hod)
- elektronický regulátor SP-03058 s špičkovým zatížením 150A
- podpora pohonných baterií Ni-Cd / Ni-Mh s napětím 7.2V
- podpora stejnosměrných motorů od 18T (závitů) směrem nahoru
- plně proporciální řízení a zatáčení
- nezávyslé zavěšení kol
- nastavení geometrie podvozku
- kuželový diferenciál vpředu i vzadu
- hnací ústrojí je kompletně oložiskováno
- převodový poměr 1:11.1
- délka:290mm, šířka:200mm, rozvor:174mm, výška podvozku:18mm
- rozměr kol v předu: 70mmx25mm, rozměr kol v zadu 70x30mm
- možnost rozsáhlého tuningu o díly z hliníku

Koupil jsem tenhle model vlastně jen náhodou a to na Aukru asi před dvěma roky a to jako bazarové zboží , ale auto bylo skoro nové. Do nedávna mi leželo doma bez povšimnutí , protože mám raději nitro modely 1:8 , ale pak jsem se rozhodl že ho "zajedu". A tím to všechno začalo lol
Nejdřív jsem po ulomení unašeče předního kola zjistil že jde o první řadu tohoto modelu která má jistý problém a to - unašeče kol mají moc velký otvor pro pin zbytečně velkého průměru a tudíš je unašeč velmi oslaben a láme se .... následovala výměna všech unašečů , pinů a šestihranů (12mm) které mají menší vybrání. viz foto.: http://lukidol.rajce.idnes.cz/HSP_Troian_1_16

Origo aku. - vysměch , koupil jsem Lipo Turnigy 1800 mAh 2S, ale pochopitelně po druhé jízdě shořel motor , tak jsem osadil lepší motor LRP Fusion 380 , ale ten se uměl tak zahřát že se z něj odletoval přívodní plus.

Dobře , tak jinak ............. koupil jsem střídák , osadil ložiska místo mosazných kluzných futer ..........
A ....... teď už se jen nestačím divit ....... je to raketa a ku podivu drží i diferáky ze kterých jsem měl strach , jen je škoda že jsou to otevřené dify a nejdou přivřít olejem. Auto už moc krát bouralo a stále vše drží ..... lol

Ještě jsem zjistil , že k první řadě tohoto modelu patří i ne příliš povedené pneu které mají velmi ostrou a tvrdou hranu. Nahoře na tom obrázku už jsou ty nové.

Fotky : http://lukidol.rajce.idnes.cz/HSP_Troian_1_16

Naposledy upravil: Lukidol (03. 08. 2013 14:29:01)

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Střídavé kombo : HobbyKing Brushless Car ESC 45A w/ Reverse
                            HobbyKing Xcar HK2445-3200 Brushless Inrunner (3860kv) (12T)

Motor je o dost delší než původní stejnosměr , tak se muselo upravit servo a držák horní desky a držák antény.

Dnes jsem ještě upravil řízení a vyměnil páku aby se zmenšil rejd.
Fotky : http://lukidol.rajce.idnes.cz/HSP_Troian_1_16

Auto jezdí opravdu jak raketa , hrabe i na čistém asfaltu a na krátce střižené trávě se zvedá na zadní.
Ted mě ještě čeká koupit jiné pneu nebo celá kola.

4

Zatím alespoň , nové molitanové vložky do zadních kol , gumy už byli místy odlepené a ostré kamínky které se dostali dovnitř úplně rozemleli původní vložky. A konečně příšel kastlík na převody , ale přesto že má být přímo na tenhle model , tak tam nepasuje , musí se upravit a stejně tak horní deska. Ještě mi přišel ocelový spur , ale zatím jsem ho neosadil , plasťák zatím drží. Ještě je na fotkách větší plato , zvažoval jsem že bych model přeskládal na trochu větší plato , ale hlavně hliníkové a vešla by se tam větší aku a nebo dvě malé. No , uvidíme jestli to do budoucna udělám , při dlouhých večerech.

5

Wow tak tomu rikam prava modelarina. Super prace..Toto auticko jsem videl jezdit na parkovisti u Tesca tady u nas a muzu rict ze i kdyz to melo zakladni motor tak to jezdilo opravdu slusne....takze verim tomu ze pokud je tam stridak tak to musi jezdit opravdu super:)

Turnigy Desert Buggy Brushless 2WD 1:10
Himoto Monster EMXT 1 4x4 RTR 1:10 (verze 2014)

6

Nooo a je po něm ....... po difu , teda vlastně se jen olámala hruška na zadku , ale dával jsem mu hroznej kouř a to i na asfaltu - furt plnej , dopředu , dozadu , po zadních , po předních lol , anténou dolu kolama nahoru big_smile .............. tohle HIMOTO mě hodně překvapilo !

7

A kolik tě to auto i s úpravama vlastně stálo? Himoto překvapit může, když se investovaná částka pohybuje okolo ceny novýho traxxasu... smile

Traxxas E-Revo 1/16 VXL 2,4 Ghz TQi
Himoto EMXT-1
                               RAJČE

8

Nic , jen ten střídák , ložiska a kryt převodů. tongue

Naposledy upravil: Lukidol (05. 11. 2013 00:36:49)

9

Luki jsi démon :-) Toto auto teď prodává a dováží f. FAST, kde jsem ho koupil za 1800 (přes známého :-) ) a musím říct, že jsem z něj v základu taky spokojenej, i když souhlas, accu naprd, motorek je pomalej. Ale to monstrum, co jsi z něj udělal ty ... tomu říkám přestavba big_smile. Máš ho ještě?

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

10

Prodal jsem ho do Prahy asi před rokem big_smile

11

Prodal jsi ho kousek od Prahy big_smile pořád ho mám ovšem ted nejakou dobu jen odpočívá protože jsem se nedostal k tomu objednat novou hrušku, ten zadek dostava fakt čočku big_smile dělá se i kovová? ta hurška? big_smile protože to už je asi druha nebo třeti big_smile jinak jezdi perfekte a vydrzí toho opravdu ranec

Xray T2'009 - Drift

12

Čau , no nedělá jinak bych jí tam dal wink
Jsem rád že jsi tu big_smile

13

Čau čau, to je škoda big_smile ale zas by to pak odneslo neco jinyho urcite big_smile nevim jak to vyresit jinak hmm big_smile
No, jinak ted celkem dlouho odpocivala a jen lezela polorozebrana, ale objednam hrusku dam to dohromady a zas zacnu jezdit big_smile

Xray T2'009 - Drift

14

Tak jsem si udělal radost a zmíněné autíčko koupil. Origo aku docela jde.  Když jsem jel rychlostí chůze tak jsem dal asi 3,5 km. Rychlost dostatečná.Překvapily mě hodně tlumiče. O proti Tormentu 1:18 je to žehlička.Auto vůbec neskáče. Ted přemejšlím... Pamatujete si někdo jak vyměnit spur? Asi musím odendat zadní diff z šasi a potom nějak sundat spur.Pamatujete si jak je uchycenej? Předem moc díky za radu