1

Téma: Elektro bez soustruhu

Existuje nějaká alternativa motoru do 2WD buggy 1:10, která by se dala při rekreačním ježdění provozovat bez soustružení komutátoru? Mám v Hobbyteamu vyhlídnutou RC10B4 RTR, která má v základu 15-ti závitovej motor, kterej se mi zdá pro rekreační ježdění zbytečně výkonnej a bez soustruhu bych se asi neobešel. O výkon mi nejde, spíš o ekonomiku provozu.

2

Re: Elektro bez soustruhu

Co třeba Purple Tiger 1x27T ?

3

Re: Elektro bez soustruhu

Ja bych tam dal Miga Turbo Race, 27 zavitu je snad min nez je original Johnson motor ne, to sou podle me vyhozeny prachy

4

Re: Elektro bez soustruhu

Dej tam MIG a máš po starostech se soustružením.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

5

Re: Elektro bez soustruhu

Vím, že to závisí na mnoha faktorech, ale může mi někdo říct, jaká je průměrná životnost plechovýho motoru, kupříkladu toho Miga Turbo Race?

6

Re: Elektro bez soustruhu

Taky by mě zajímalo, co vlastně znamená typ motoru 540, když kupříkladu MIG nebo speed mají řady 300, 400, 500, 600 ale motor 540 se tam nikde nevyskytuje. Jak poznám, jestli mi budou pasovat rozteče závitů pro uchycení na čele motoru?

7

Re: Elektro bez soustruhu

no ten mig rady 500 je velikostne stejnej jako ten 540 Johnson, kolik vydrzi nevim ale kamos ho tam ma pul roku a jede furt, ja mam 17 Purple tigra a po par jezdenich uz sou uhliky ani ne polovicni. Jinak diry na prisroubovani sou v pohode.

8

Re: Elektro bez soustruhu

Komutátor se u všech tigerů musí nejdříve osoustružit a až pak se s ním dá jezdit docela levně... Mají komutátory úplně křivé a hrbolaté takže uhlíky na nich vibrují a nemají šanci se tam udržet dlouho.