1

Téma: Zavody

cau !
koupil jsem si buggy a postupne ji skladam a skladam. samozrejme jsem si ji nekoupil na jezdeni pred barakem, ale na zavody. a chci se zeptat jestli ty open zavody jsou spis o technice nebo o rukach?mohl treba nekdo vyhrat i s takovou HPI Trophy? a jak je to u Republiky?
diky moc za vsechny poznatky a tipy

2

Re: Zavody

určitě sní můžeš vyhrát.vše je o rukách a hlavě a pak o technice.popř.naladěný podvozek na určitou dráhu,vhodné pneu,dobrá vysílačka atd.je toho hodně.já jsem sice svůj první závod nejel,jen jednu rozjíždku,pač mě zlobila vysílačka.ale aj ta atmosféra mě chytla a vyměnil hned hyper 7 za mugen mbx5r,pač tam všeci měli supr káry.tak abych nějak zapadl.hlavně se toho nebát.

Hpi e-firestorm,Ztw5,5 combo

3

Re: Zavody

jj, ten strach uz ze me tak nejak opadl. takze az to budu mit kompeltni tak vyrazim na nejaky ten hobby zavod a uvidime. jinak, kolik lidi se tak zhruba sejde na nejakem tom openu?

4

Re: Zavody

to je všude jinak lidí.v židlochovicích nás bylo myslím 5 v kategorii 1/8 ic buggy,ale na zítřejší závod co měl být a je zrušen bylo 9lidí.jen v týhle kategorii.ale je to podle toho kde je víc modelářů atd.

Hpi e-firestorm,Ztw5,5 combo

5

Re: Zavody

Taky jsem měl jet svůj první závod ve Skřípově.  Bohužel počesí udělalo pořádnou čáru přez rozpočet. Tak že se to posunulo , ale svrbí mne ruce.... jen doufám že káru nerozflákám v prvním tréninku... lol

Bugy ASSO  1:8 ,GRP
E-Revo Brushless 2,4GHz Castle Creations Mamba Monster

6

Re: Zavody

Naposledy v Horním Jelení bylo na Open 1/8  Buggy 75 jezdců tuším, což bylo dost smile , a závody jsme jezdili po 10 autech.
Jinak jsem tam viděl třeba i EB4 od TT že tam jezdi, je to hooodně moc o rukách , pak o spolehlivosti elektroniky a buggy samotné a o tvým technikovi smile .
Chce to trénovat a jezdit!  wink

7

Re: Zavody

A ještě taky jak ti jede spolehlivě motor big_smile

8

Re: Zavody

Hm, tak to je dost. Jinak, Ja Trophy nemám, dal jsem to jenom jako příklad. Mám HB D8 big_smile No, ještě tak mít nějakýho technika! big_smile Doufam ze tak nějak pochopim ladění motoru, protože trápit se s tím bych fakt nechtěl...

9

Re: Zavody

U nás na hobby open jezdí cca 16 lidí s osminama. Ale tam mechanika mít musíš, pže je potřeba při delších rozjížďkách tankovat v průběhu ai při startu je dobrý, když ti auto někdo podrží, aby nezdechlo.

10

Re: Zavody

tak 16 lidi uz je fajn. preci jenom, kdyz je hodne malo lidi tak tam asi neni ta spravna "rivalita". jinak technika jsem myslel jako nekoho kdo ttomu fakt rozumi apod. Jinak mechanika na to jak jsi psal budu mit urcite, tatu  big_smile
Protoze auto nemam [skoda] tak me bude vozit a tim padem i tankovat behem rozjizdky apod. Jinak, jak dlouho asivydrzi jezdit na jednu nadrz behem zavodu?

11

Re: Zavody

záleží co máš za motor a jak moc ti to bude žrát. někdo tankuje třeba po 10 minutách a někdo třeba až po 15 minutách. záleží jak máš motor naladěn atd. všechno se odvíjí od všeho, ale na to časem přijdeš  wink

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

12

Re: Zavody

hm...by me ani nenapadlo ze mezi tim muzou bejt takovy rozdily. ale v podstate kdyz nastavis chudsi smes tak mas vic vykonu a min tankujes, ze?

13

Re: Zavody

Ono toho je ještě vic, třeba verturiho trubice podstatně ovlivnují spotřebu paliva, ale taky výkon motoru  smile , to poznáš časem až se naučíš s motorem vycházet big_smile .

14

Re: Zavody

njn...snad jo  smile a ty jezdis jenom open nebo i MCR?

15

Re: Zavody

Zatím jenom Open.

16

Re: Zavody

a jezdis na bednu? a jak dlouho jezdis?