Re: Formule 1/18
kluci, fakt me bavite :-)
kdyz chci jet na zavody, tak tam zavodim...
Ano, ale aby se do mne strefoval, kto líta od pankhejtu k pankhejtu a jen proto, že je dráha široká, si myslí, že se na ní vejde s autem jedoucím dvojnásobkem přijatelné (dráhou) rychlostí a možná čtyřnásobkem svých schopností...
Já vím jak to Hejkal myslí... Jde o to, že prioritou musí být přijatelný jízdní vlastnosti a funkčnost podvozku a až na druhým místě maketovost modelu.
Na závody se opravdu vesměs jezdí závodit a aby se eliminovalo to co zmiňuješ (destrukce na desetinových tratích) bude jistě ještě diskuse o pravidlech. Nicméně můj osobní názor je, tak jako u zadokolek, silně přikloněný k tomu, aby se jezdila Dc motorizace a to dost striktně vymezená a nikoliv pro většinu lidí prakticky neřiditelný AC sety (osobně jsem tady u nás v pohodě porážel v open s třístovkou resp. 370-kou cokoliv AC (Tekin, Novak, aj.) a rozhodně jsem neměl nějakou děsivou spotřebu motorů). A stoprocentně to nejde nechat úplně volný jako někde momentálně formule 1/10. To by byla tutově cesta do pekla, tedy spíš k totální destrukci modelů....
A smíchání AC a Dc pohonů je taky problém (pokud by se šlo cestou 280-tek) jelikož i ty nejslabší sety jsou prostě výkonově jinde, ale to už je debata, která běžela vloni....
Myslím, že bude třeba zvolit rychlý a dostupný pohon, ale hlavně zvladatelný. Osobně jsem pro MIG280racing a nebo, pokud se objevují nějaký problémy s jejich dostupností je tady taky možnost klasický třístovky (v tom případě bych se nebál pustit v tom i přesně vymezený srovnatelný AC set).
A v druhým bodě hraje roli pochopitelně trať a její parametry, tedy šířka 0,8-1,5m je naprosto vyhovující optimum i pro dost lidí na dráze pokud jezdí disciplinovaně a pokud ne, tak od toho je zase pořadatel a případný Stop and go. Tenhle parametr šířky dráhy nám v minulých letech jasně ukázal, že to je správná cesta pro osmnáctiny, tak nějak nevidím důvod se vracet na původní široký tratě kolem 2 metrů i více....
Ale jak už jsem psal to je věc případných pořadatelů.