1

Téma: Šiklův mlýn 2011

omlouvám se za založení nového vlákna, ale to první se hned zpočátku zvrhlo jinam, než by mělo :-(

Shrnutí - celkem 86 modelářů, rozdělených na tři sekce.

Letadla na horním letišti - paráda. Průřez celým letadýlkářským spektrem - od epp, po velké makety, od pomalého letu po hroznej fičák jetu. Vynikající parta lidí, velké poděkování všem, lítalo se celý den, ne jen v rámci hlavního programu.

heliny na spodním letišti - naprosto úžasná podívaná nejen pro diváky, ale i pro ostatní účastníky. Makety, polomakety a "hozené" motyky. Bylo pár ran, ale to je prostě život.

auta ve spodní aréně - podívaná pro každého. Perfektně připravená trať, která vznikla na "holém"place se skoky. Zábava od rána až do večera.

Každá sekce se otevřela divákům po svém hodinovém programu. Z reakcí diváků to mělo úspěch, bavilo je to. Nejen, že jejich tleskání oceňovalo výkony modelářů, ale i jejich osobní pochvaly v depech sekcí pohladily srdíčka modelářů.
K doprovodu modelářů - mechanici, manželky, přítelkyně a děti - o zábavu bylo postaráno. Po celém areálu jsem je potkával - nenašel jsem jediného nespokojeného, právě naopak.
K organizaci - v pátek nám malinko zaskřípalo "vjezdné" do areálu, ale to se vyřešilo ke spokojenosti všech. Velké poděkování patří mojí ženě za organizování registrace modelářů, výdeji stravenek a vysvětlování všeho potřebného. Poděkování patří i paní Martině Erlichové, která ji nezištně velmi pomohla.

Obrovské poděkování patří vedoucím jednotlivých sekcí - neřadím podle zásluh, ale od nejvyššího bodu v areálu k nejnižšímu.
Letadla - Petr Hakl - famózní komentáře chlapům od kombatu, vynikající organizace letových ukázek. Na plac vnesl pohodu a klid. Pod jeho vedením to odsejpalo jedna radost. Dokázal stmelit různorodou skladbu letadel do jedné velké party
Heliny - Filip Dekleva - rozhycoval a vyšrouboval adrenalin nejen pilotů, ale i diváků na maximální možnou hranici. Udělal šou, jaká má být. Udržoval bojového ducha dlouho po ukončení lítání až tak, že pomáhal personálu Šiklova mlýna zavřít poslední otevřenou hospodu.
Auta - Vláďa Šulc - bomba. Od pátečního rána v hrozném parnu organizoval a stavěl dráhu pro auta. Výkon, který dosáhl je na medaily s hvězdičkou. Dal dohromady bandu autíčkářů, která předvedla všechno, co bylo možné vidět. A jeho nápad promíchat během závodu kategorie byl vynikající.
servis pro kategirie - omlouvám se, ale moc jmen jsem nepobral - lidi, kteří jsou kmenový zaměstnanci areálu - super spolupráce - stačilo zvednout telefon a co bylo potřeba, to se udělallo. Od stavby dráhy, po natažení sítě, zastavení dopravy při letech jetů, přes elektriku a zvuk - za modeláře velké díky.

Nic z toho, co je teď naťukáno by nebylo možné bez obrovské podpory areálu Šiklova mlýna. Generální ředitel Libor Šikl se synem Ondrou poskytli modelářům a jejich doprovodu vstup do areálu zdarma. Modeláři a jejich mechanici měli po celou dobu akce stravování na stravenky za úsměv. Veškerý personál by velmi milý a zábava kolem ??? Pořád se něco dělo, od možnosti jízdy na čtyřkolkách, po ohnivou šou, divadlo, jízdu na koni. Popisovat, co všechno bylo k vidění - bylo by to nadlouho - je lepší se tam zajet podívat.
Akce se líbila a povedla. Jako překvapení byl pro všechny zůčastněné připraven v sobotu večer velký raut a jako nedělní odměna návštěva strašidelného hradu a krokodýlí farmy zdarma (tam mě málem klepla pepka, když na mě šáhla taková potvora ze tmy :-) ).
Za mě děkuji všem zůčastněným za super náladu a výkony. Pokud se nic nestane - tak bando - už za rok :-)