1

Téma: Axial Wraith vs Honcho

Ahoj lidi,
chtěl bych nějaké auto na ježdění ve stylu expedice případně crawler. Tak nějak mi padnul do oka Wraith od Axial a ještě Honcho..U Wraitha by mě zajímalo jak je řešená změna rychlosti..na videu je vidět že umí lézt pomalu a i docela uhánět..je to řešené nějakým přepínaním nebo jen plynem? Stejný dotaz na Honcho..jak je řešená změna převodu? Dočetl jsem se že má rozsah převodu od 1:25 až po 1:70 nebo tak něco..U Traxxase je přepínač jak je to tady?
Nikde jsem se taky nedočetl jak vlastně rychle jede maximálkou Honcho a jak Wraith??

Další dotaz, jestli je Wraith případně vhodnej na expedice, kdyby se člověk chtěl k někomu přidat..jestli s ním člověka nevyženou že není dost "maketovej" ?

A nakonec zajímal by mě názor které z těchto aut je jako první model vhodnější na tenhle styl (expedice a lehčí crawling)
Obávám se že Honcho je pouze na expedice (ale je fakt že vypadá úžasně).
Jde mi i srovnání co do případné náročnosti co se týká údržby a provozu..
A v neposlední řadě mi taky jde o to, aby se mnou mohl jezdit 5letý syn..
Pokud se ptám hloupě tak se omlouvám a předem děkuji za názor..

1/10 HIMOTO Beetle Truck
1/24 Losi Micro-Rock Crawler

2

Re: Axial Wraith vs Honcho

Ahoj, řeším stejný problém a též rád bych si nechal poradit od zkušených. Hrozně se mi líbí Wraith ale nikde jsem nevyčetl jak se chová na expedicích a jestli je vůbec pro expedice schopný. Ležím na internetu už dva dny, ale dilema jsem nevyřešil. SCX-10 Honcho nebo Wraith? Neporadíte mi prosím někdo, zda má někdo zkušenost? Expedice bych rád zkusil, na rychlou jízdu mám E-Firestorma, i když ten do terénu ani náhodou.

E-Firestorm Flux

3

Re: Axial Wraith vs Honcho

Mam obe auta (SCX10 i Wraitha), tak snad muzu fundovane odpovedet. Obe auta jsou na velmi dobre urovni. Jestli se da s Wraithem jezdit expedice? Naprosto v pohode. Je to jen otazka lidi, jestli si nekdo az moc nehraje na scale. U nas jezdime SCX10 i Wraithy dohromady a naprosto v pohode. Co se tyka rychlosti, zadny prepinani se nekona. Je to jen otazka prevodu a motoru. Jinak RC4WD uz udelalo dvourychlostni prevodovku, takze pak se daji prepinat i rychlosti.
Nedokazu rict, ktery je lepsi. Obe auta vynikaji kvalitou Axialu, jezdim s obema a s obema velmi rad...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

4

Re: Axial Wraith vs Honcho

Je to opravdu hodně o lidech! Minulou sobotu jsem byl na takové malé expedici se Summitem a lidi byly naprosto v pohodě, ještě si dělali srandu že jsem jako jejich ochranka smile

5

Re: Axial Wraith vs Honcho

Ahoj jestli ti můžu poradit tak si promysli hlavně s kým budeš jezdit.
Já jsem začal na Summitovi a to je naprosto bezkonkurenční stroj , tam kde expedice už nevědí jak dál tak to je pro Sumce dálnice, jenže to je i zároveň kámen úrazu protože se na stejné trase s expe nebetyčně nudíš.
S Wraithem už to bylo lepší , ale poněvadž tady všichni jezděj SCX10, CC-01 či Mexe tak Wraith je proti nim furt tank co projede vše.
Takže jsem nakonec skončil u toho Honcha , teď jsme si všichni technikou rovni a užiju si naše výlety po Českém ráji jaksepatří.
Toť můj úhel pohledu Jirka

Mitsubishi L200 ; Traxxas Rustler VXL