1

Téma: Problem s ladenim

Zdravim. Mam problem s ladenim motoru procital jsem dlouho temata asi 50stranek do minulosti ale nejak jsem nenasel to co jsem potreboval. Mam model kyosho dbx 2.0. Problem je v tom ze se mi nedari ho sestelovat jako driv. Udrzbu jsem nezanedbaval jak pred tak po jizde a ted proste si nevim rady. Pri zahrati motoru po procvrvnkavani kdyz je teplota kolem 100 tak chci dat plny plyn a chcipa dusi se, s jehlama jsem si hral delsi dobu a nepovedlo se mi to naladit. Nevim v cem by mohl byt jiny problem, zatim jsem zadne takove problemy neresil. Tudiz nemam zkusenosti, jezdim od podzimu lonskeho roku plus ted pri teplejsim pocasi jsem ho vytahnul ven kolem 10stupnu. Svicku mam 6 a 4 obe jsem zkousel. Budu rad za rady at muzu zacit zase radit ve volnem case.
A jeste dodam ze kdyz mam model na stojanu pri sestelovani dokaze rozjet na plne obratky. Jakmile uz jde na povrch jak asfalt nebo travnaty ci prasny teren tak uz ma problem se poradne rozjet.

Naposledy upravil: mou03 (04. 03. 2014 12:47:57)

2

Re: Problem s ladenim

Ahoj , čím byl motor ošetřen přes "zimu" ?  Motor nejde seštelovat když oreznou ložiska. Ještě by nebylo od věci zkusit teplejší svíčku. Model jsi kupoval nový ?

Tady si taky četl ?   http://www.rcauta.net/forum/topic24778-nitro-motor.html

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Re: Problem s ladenim

motor jsem cely rozebral abych zjistil zdali vevnitr je vse v poradku nezanesene neorezle, ridil jsem se navodem na strankach od bypse. Loziska jsou take neorezle a jdou zlehka bezproblemu. No ja v podzimnim obdobi kdyz jsem zacinal jezdit tak jsem jezdil bez problemu na 6tku kdyz bylo kolem 5stupnu 4rka v pohode. Ano model jsem kupoval novy. Radne jsem provedl zabeh motoru vse podle bypse podle doporuceni tady na foru co jsem cetl pred koupi.

4

Re: Problem s ladenim

Nekoukal jsem na ten odkaz zitra to podle nej vyzkousim sestelovat a budu informovat, teda pokud bude hezky.

5

Re: Problem s ladenim

V tom případě nezbývá než tě pochválit za zodpovědný přístup. Takové "nováčky" máme rádi big_smile .
Tak nastavit karbec do základního nastavení a začít znovu ladit.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

6

Re: Problem s ladenim

dik navod na znovulazeni pomohl akorat ja jsem myslel ze jsem dal vse do puvodniho nastaveni ale zapomel jsem na volnobeh ted uz je to okey .