1

Téma: baterie

Dobrý den.
Jsem naprostý amatér co se týká rc modelů, tudíž se možná budu ptát na Vám jasné věci.
Vzhledem k modě rc modelů jsem dětem pořídil nový rc. origo baterie je 700mAh dá se nějakým způsobem prodloužit dobu jízdy např dát baterii 1400mAh ? Stačí dát jen tu baterii nebo je potřeba nějaká úprava a lze používat původní nabíječku?
Druhá věc je mám stařičký model ten má baterii 9,6v 700mAh která už nic nevydrží, dival jsem se na novou baterii ale na původní jsou tři dráty -modrý, černý a červený- na nových bateriích jsou jen dva. Co se s tím dá dělat?
Děkuji za info

2

Re: baterie

cau, na kapacite (mAh nebo Ah) nezalezi, je to vpodstate jen doba vydrze po kterou akumulatro zvradne dodavat energii, pokud si mel 700mAh tak s 1400mAh to bude dvojnadobek casu a nic resit nemusis, co se tyce tech dratu tak by to chtelo napsat o co konkretne jde, ten treti drat muze byt treba tepelne cislo ale kdo vi, idealne posli fotky a  konkretni specifikace modelu

Naposledy upravil: neilz (11. 12. 2019 22:34:05)

E-Revo Brushless Mamba Monster 2x 2S, Equilibrium 3.5
REVO 2.5R,  REVO 3.3, 
http://neilz.rajce.idnes.cz/

3

Re: baterie

Takže chápu dobře, žetu baterii zvládne i původní origo nabíječka a ty mAh nemusím řešit?
Co se týká těch drátů tak to zkusím rozebrat a vyfotit kam to vede, baterii ale rozebírat nemusím stačí v modelu. To auto má dobrých 20 let tudíž nějaké parametry návod nebo krabice nejsou

Naposledy upravil: jardama (12. 12. 2019 13:43:00)

4

Re: baterie

Baterie by měla věnovat více pozornosti tomu, zda je napětí vhodné, protože kapacita je pouze doba, ale pokud není napětí vhodné, může to způsobit selhání pohonu nebo přehřátí a vyhoření motoru. Nyní je počet vodičů odlišný, může se stát, že se počet bateriových článků liší.