1

Téma: Spalovák 1:8(1:10)

Zdravím
Tak nějak pořád uvažuji nad otázkou,že bych si pořídil model na blbnutí.Před pár lety jsem chodil za kamarádem a jezdili jsme s jeho Subaru od firmy Tamyia na podvozku TG10 a od té doby toužím si něco takového pořídit.Potřeboval bych poradit,z čeho mám vlastně vybírat.Určitě nechci elektro.Ten zvuk a smrad spalováku je prostě nenahraditelný.Jeden známý mi poradil (už je to nějaký čas zpět),že slušné je Kyosho Inferno GT.Ale vidím,že tento model už je na trhu nějakou dobu,tak nevím,jestli se nezačal prodávat nějaký jiný modernější a kvalitnější podvozek.A taky mi poradil,že bych si mohl zvolit spíš měřítko 1:8-chtěl bych s tím jezdit i po nezpevněném povrchu,zkrátka trochu rally,takže čím větší,tím lepší.Shrnu to tedy,ať je v tom přehled:
1)Spalovák
2)Měřítko asi teda to 1:8
3)Model by byl určen pro hobby ježdění
4)Nechci buggy,ale rally model
5)Cena cca do těch 15k Kč +-
6)jednalo by se o můj první RC model

Ještě bych měl jednu otázku týkající se karosérií 1:8.Pár let jsem dělal plastikové modely a u toho je kladen důraz na každý detail.Proto mě trochu znervózňuje,že většina rally karoserií 1:8 ,které jsem na netu našel,vůbec rozměrově neodpovídá originálu,ale spíš jen připomíná zdánlivě zdeformovaný originál.Dá se vůbec sehnat pěkná detailní karoserie 1:8 ,která opravdu vypadá jak skutečné auto a ne jak zdeformované auto?Třeba ta karoserie Subaru na tom Infernu GT,která se dodává spolu s modelem,tak taky nevypadá nějak extra realisticky (malé boční okna,nějaká celá zdrclá střecha,hnusné křídlo).

Předem díky za každou radu a odpověď  smile

2

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Docela jsem zvědav co ti k tomu kdo napíše.Osobně si myslím,že výběr v téhle kategorii moc není.
Zmíněné inferno je podle mě totál votřes.Realitě to neodpovídá a co jsem slyšel tak se stím jezdí dost špatně.To může eventuelně vyvrátit,či potvrdit NOHA.
Z rallye modelů vím jen o http://www.bengii.cz/  ,nebo máš na výběr ze spousty krásných 1/10 elekter,za supr cenu.

Pokud trváš na nitru,vzal bych si nějakýho monstera,nebo truggy s kterým se vyblbneš do sytosti a pak na vymazlení TAMIYA 1/10 elekto rallye.Protože pochybuju,že zůstaneš u jednoho modelu big_smile
Malá inspirace ZDE

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

3

Re: Spalovák 1:8(1:10)

V této kategorii toho kromě toho Inferna opravdu moc není,jak jsem se tak díval.Každopádně elektro opravdu ne,ten model si chci pořídit právě kvůli tomu parádnímu zvuku a kouzlu spalováku.Elektro určitě taky má něco do sebe,ale pro tuto chvíli elektro zavrhuji.
Ikdyž možná jsem to napsal trošku špatně.Nenapadá mě,kde by se tady ve Zlíně dalo jezdit na nějakém pěkném nezpevněném povrchu,takže model by byl stejně využíván většinou hlavně na asfaltu.Monstery ani truggy taky nechci,to se mi vůbec nelíbí.Zkrátka si představuju nějaký podvozek,který by zvládl asfalt a když by byla příležitost,tak i nezpevněný povrch a na tom nasazenou rally kastličku  tongue  Ale jak tak nad tím přemýšlím,tak mi možná nakonec nezbude nic jiného,než zvolit měřítko 1:10 ,co? Ten výběr je tam o dost větší  roll

4

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Blbé je, že Inferno GT má výrazně krátký rozvor proti rozchodu - což má negativní vliv především na jízdní vlastnosti a přisražené kastle taky vypadají divně. Asi opravdu bude lepší zvolit nějakou kardanovou desetinu.

5

Re: Spalovák 1:8(1:10)

jeste mas moznost prestavet osminovou buggynu, ta se na asfaltu chova vyborne, par kastli se taky da koupit

6

Re: Spalovák 1:8(1:10)

V 1/8 rally extra výběr nemáš.Nepořádají se pro kategorii závody,takže nabídka mizerná.
Bud koupit Kyosho GT,jejíž podvozek vychází z buggy šasí.Kastle je dost plackoidní,ale auto jede moc pěkně všude.Stačí přizvednout a jízda nádhera.Sam ho mam a nedam na něj dopustit.Sice omlácený až skoro hanba,ale jelikož neni potřeba nic vylepšovat,nový typ podvozku výrobce neprodává,co vim.
Nebo koupit rally od Thunder Tiger,ted nevim název modelu.Sice podle řečí trpí na obaly diferáků,ale jistě se to nechá doladit.Jinak podvozek vypadá moc pěkně a v základu už dost vysoko.
Jinak modely od Bengii.cz jsou jiná cenová kategorie,základ někde kolem 20 000.Je to vlastně speciál v 1/7,který je možno koupit POUZE u bengii.cz v Příbrami.
Nebo se koukni na rcmodelex.cz.Sice auta 1/5,ale na naturál benzin ana hobby snad to nejlepší.

7

Re: Spalovák 1:8(1:10)

...Nebo koupit rally od Thunder Tiger,ted nevim název modelu...


Jen doplním že jeto podvozek ER-1  wink

8

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Docela mě zaujala ten podvozek 1:5 od FS Racing,ten rallyový.Ale není 1:5 do začátku trochu velké sousto? big_smile Sice bych asi ušetřil dost na benzínu,pokud se tam davá obyč natural,ale zase by se mi to asi prodražilo na pneumatikách,co ? A celkově dostupnost dílů 1:5 asi moc velká není,že?

EDIT:Ten model je dodávaný s RC soupravou?Pokud ne,tak počáteční investice do toho by už překročila i těch 20k (vlastně těch 20 to překročí i kdyby ta souprava u toho byla) a to už je nad rámec možností.Zezačátku do toho nechci vrážet tolik.Respektive by me s tím asi naši vyhodili z domu  lol

9

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Co vim,tak dostupnost dílů na FS dost dobrá.I snad lepší než třeba na Kyosho,co jsem zkoušel.Kontaktuj "žíla70" uživatele.(rcmodelex.cz) Pneu jsou za dost pěknou cenu a tak rychle je v terénu nesjedeš.Případně se nechaj vyměnit za MCD,kteří je pečou z gumy na pneu pro osobáky.A viděl jsem,že vydrží neskutečně moc.1/5  se může zdát velký sousto,ale víc se s nim člověk naučí.Měl jsem jako první auto FG Marder - 2wd a lepší poježdění než třeba s 1/10 elektro.Jen nebyl plac.

10

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Trochu jsem přemýšlel a raději do začátku pořídím auto 1:10 se spalovákem.Ta 1:5 by asi neprošla,nenapadá mě,kde bych s tím jezdil.Maximálně tak na parkovišti u ZOO Lešná,ale to by asi hodně rychle omrzelo.S tou desetinou už by těch možností bylo víc.Takže bych diskuzi nasměroval trochu jiným směrem a to
"Jaký byste doporučili nitro podvozek 1:10?"
Zatím na hobby ježdění,ale aby to taky něco vydrželo(případně aby se dal upravit na závody).Možnosti tuningu.Převážně asi na asfalt,ale aby zvládl i nezpevněný povrch (rally)

Našel jsem hodně pěkých podvozků,ale je toho tolik,že v tom aby se čert vyznal  yikes   Omlouvám se za ty neustálé otázky.Za každou odpověď děkuji  8)

11

Re: Spalovák 1:8(1:10)

ANBORN: Hele ještě mě napadla jedna věc. Pelikánovi podvozky 1:8 od TT nevypadají španě. Sice to logicky tím, že to je Thunder Tiger nebude žádný tuzex, ale na hobby blbnutí na nezpevněný cestě by to mělo v pohodě stačit.

12

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Co říkáte na RS4 3 Evo+ od Hpi ? Dobrá volba nebo šlápnutí vedle ?

13

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Dobrá volba ...žádné šlápnutí vedle wink

14

Re: Spalovák 1:8(1:10)

velka moznost tuningu pri hpi rs4

15

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Co bys řekl na tohle dělo

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

16

Re: Spalovák 1:8(1:10)

aaaaa koukám že je to odpověď na Slayer od Traxxas.Vypadá to kouzelně.Jestli je to i dobře nalazený podvozkově o čem nepochybuju tak by stím mohla být sakra zábava kam koliv to prostě vemeš.Tohle by mě zajímalo jak to jezdí.Tomášek by to chtěl vidět face to face :cry: A ještě kdyby to bylo tak 1/5 a vypadalo to takhle stejně a byl by to naturálek.Dovedete si představit co by to bylo za masakr uspořádat s takovejma hovadama závody ve stejném duchu jako se jezdí? lol

17

Re: Spalovák 1:8(1:10)

ne ze by to uplne patrilo do tohohle tematu, ale mezi slayerem a sc8 jsou docela velky rozdily, slayer motor 3.3, dvourychlostni prevodovka, meritko 1:10, sc8 ma motor 4,6 a je to meritko 1:8, ale je jenom o 3 cm delsi a o 1cm sirsi, tak jsem zvedavej jak se to bude chovat na trati

18

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Plně souhlasím všiml jsem si měřítka a porovnal si to.Šlo mi o tem módní výstřelek co se poseldní dobou ukazuje čím dál více.Tyhle Baja Buggy jsou dle mě velmi univerzální jak na blbnutí tak jako dráhovej model.

19

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Tuhle mrchu bych si nechal libit...ovsem s konverzi na elektro a elektronikou z E-reva:)

20

Re: Spalovák 1:8(1:10)

No,popravdě teď jsem začal opět uvažovat o FS Racing 4WD on-roadu.Noha mi nasadil brouka do hlavy.A to už jsem byl téměř rozhodnutý,že půjdu do toho Evo+  lol

21

Re: Spalovák 1:8(1:10)

Stačilo pár fotek říci +- rekognoskovat terén..co chce jezdit a navíc je to jeho rozhodnutí lol Počkej až si tě veme do parády někdo jinej.to pak nebudeš vědět co vlastně chceš  lol Pak ti prdne ve květáku hodíš hlavu na stranu,koupíš si za 800,-Kč mini ponorku od Graupnera a budeš sedět před akvárkem a honit rybičky lol

22

Re: Spalovák 1:8(1:10)

...koupíš si za 800,-Kč mini ponorku od Graupnera a budeš sedět před akvárkem a honit rybičky lol


Náhodou, je to super věcička  wink   lol ale do akvárka mi to přišlo velký, tak jezdím v bazénu  big_smile