1

Téma: Auto do 2tis.

Dobrý den. Začínám s RC auty a rád bych nějaké terénní auto do 2tis které nepojede 5km/h.
Dá se sehnat něco slušnějšího s elektronickým motorem? Jezdilo by se doma a v lehčím terénu (tráva na zahradě,silnice,kousek prašné cesty) . Také bych ocenil aby se to hned nevybilo.. napájení je mi v podstatě jedno.. nezáleží mi jestli bude mít akumulátor nebo baterie. Dá se něco takového do této ceny sehnat? Díky.

2

Re: Auto do 2tis.

Urcite neco sezenes, ale pocitej s tim, ze to bude ausus.
Za sebe muzu rict, ze v RC sfere plati: "Cim drazsi, tim lepsi."

Traxxas E-Revo Brushless (5608), Turnigy Nano-Tech 6000mAh 3S
Reely TC-04, Škoda Fabia S2000, Turnigy Nano-Tech 5300mAh 2S
http://revko.rajce.idnes.cz/

3

Re: Auto do 2tis.

Ahoj
skus neco dosetrit 2000 je hrozne malo. Navrhl bych ti ted hodne probirany http://www.rcauta.net/forum/topic24462- … 24ghz.html Himoto Monster Zenith. Je to hodne levny model ktery se hodi do zacatku a stoji malo penez. Levnejsi nove auto snad ani nema cenu. V tehle cenove kategorii by ti mela stacit origo NiMh baterka a nabijecka.
Drazsi auta vyzaduji investici do LiPo baterie a kvalitni nabijeni a to stoji (zacina) prave nekde na 2000.

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

4

Re: Auto do 2tis.

Já bych raději Himoto EMXT-1 vypadá dost dobře až na tu nevydařenou recenzi který byla v tom topicu co jsi mi poslal.. Někdo do toho topicu něco napsal a byla v tom recenze na jiné auto než bylo to o kterém se bavilo.. a náhodou to bylo EMXT-1 no.. nevím jestli se mám nechat odradit na mě fakt zapůsobilo

5

Re: Auto do 2tis.

HIMOTO EMXT-1 neni za ty penize spatne auto a na zacatek uplne idealni ale ja osobne bych sel do toho HIMOTO ZENITA MT je konstrukce lepe reseny a ma lepsi vodeodolnou elektroniku.

Turnigy Desert Buggy Brushless 2WD 1:10
Himoto Monster EMXT 1 4x4 RTR 1:10 (verze 2014)

6

Re: Auto do 2tis.

jan5266 napsal:

Já bych raději Himoto EMXT-1 vypadá dost dobře až na tu nevydařenou recenzi který byla v tom topicu co jsi mi poslal.. Někdo do toho topicu něco napsal a byla v tom recenze na jiné auto než bylo to o kterém se bavilo.. a náhodou to bylo EMXT-1 no.. nevím jestli se mám nechat odradit na mě fakt zapůsobilo

Jestli myslíš tuto recenzi : http://axetom.blog.cz/1309/himoto-emxt-1  tak jí neber moc vážně. Jak už jsem tam psal, dal do auta moto na který to není dělaný.

Na začátek je to dobré auto za pár korun

7

Re: Auto do 2tis.

Souhlasím, měl jsem Himoto rok, a nic se nezlomilo, jediné co jsem vyměnoval byli hexy, a servo, jinak vše v pohodě, s vysílačkou taky problém nebyl, v autě jsem měl střídák.

Traxxas Summit 1:10 2,4Ghz,
Traxxas E-maxx 1:10 2,4Ghz, Mamba Monster. Tatra 815 4x4 - pokus o expedice, stavba...
http://andryxd.rajce.idnes.cz/

8

Re: Auto do 2tis.

hele, ale na zacatku v tom byl seriovy motor  kdyz se mi zlomilo ulozeni zadniho kola. A jeden disk praskl i se seriovym motorem. Ty diskou jsou nejaky divky, asi by to chtelo zkusit nejakou jinou znacku. Ale urcite si prisetri na ten zenit a zkus ten. Tenhle starej model je asi zbytecny kupovat a pokud se ti libi 8tlumicu, stejne vytecou. Vem zenit a poreferuj.
Ja se rozhodl na test podarovat brachu zenitem k vanocum tak uvidim jestli to bude jako EMXT.
////
kamos s himoto nascadou:
Seriovy motor, menil diff, ulomene rameno pri smyku po asfaltu, disky, karoserie mu popraskala a odlitla po par jizdach (nekvalitni material), tlumice bez oleje, shorelo servo (to jsme zazili oba ) a shorel regl (muj himoto tenkrat vydrzel)

Naposledy upravil: axetom (29. 10. 2013 07:45:02)

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

9

Re: Auto do 2tis.

EMXT-1 mám poměrně dlouho, i když jsem s nim tolik nenajezdil... Až na ty disky celkem drží, při šetrnym zacházení přežije i slabší stříďák s Lipolkou... Průměrný poměr cena/výkon, pokud to člověka na 100% baví a bavit bude, je lepší přišetřit a koupit kvalitnější model lepších značek. Mimo téma, měl jsem i Nascadu, jezdil jsem teda drift, brushless a 2S Li-Po, za ty peníze úžasný, v porovnání s kolegy lepší než TT-01. Občas jsem nasadil i onroad pneu a jezdil po parkovišti, původní disky a kastle po pár jízdách naprosto zdeformovaný, ale auto drželo skvěle, v hodně velký rychlosti jsem přejel přes prohloublej kanál, auto udělalo salto a eště se nějaký 4 metry točilo po betonu... I když jsem tomu nevěřil, prasklo jedno rameno, (Kastli nekomentuju) jinak v pořádku.

Výrazná nevýhoda všech Himoto modelů je to nepoužitelný servo, na offroad modelech rovnou na vyhození.

Traxxas E-Revo 1/16 VXL 2,4 Ghz TQi
Himoto EMXT-1
                               RAJČE

10

Re: Auto do 2tis.

Kamoš má ted novou verzi Nascady, servo už je rychlé, a myslím o dost lepší než předtím, navíc vodotěsné, regl taky dobrý, RC souprava taky super, možnost nastavení rychlosti určitě výhoda, jezdí to fakt pěkně, na to že tam je 23T motor.

Traxxas Summit 1:10 2,4Ghz,
Traxxas E-maxx 1:10 2,4Ghz, Mamba Monster. Tatra 815 4x4 - pokus o expedice, stavba...
http://andryxd.rajce.idnes.cz/

11

Re: Auto do 2tis.

Ahoj, chtěl bych synovi koupit RC model, ale protože nevím, jestli u toho vydrží, tak bych rád něco levného. Myslíte, že takovýhle model by byl ideální?
http://www.srovname.cz/nikko-vaporizr/s … /k.2375276

Děkuji,
Petr

12

Re: Auto do 2tis.

Bohužel tohle není RC model, ale hračka.
Hračku rozbije a můžeš jí vyhodit, RC model lze opravit, protože jsou na něj dostupné náhradní díly - a od toho se odpíchni.
Levné modely pro začátek ovšem pod cca 2-2,5 tisíce nekoupíš - jedině bazar
Také je třeba si ujasnit, kde auto bude provozováno a jaké měřítko preferuješ.
Pročti si forum a získáš alespoň první nástřel toho - o čem to je. Pořízením modelu to totiž nekončí, další investice je aku, nabíječ, náhradní díly....
Samosebou může být i cesta koupě hračky, ale tím se synek spíše odradí a auto půjde do popelnice.
I laciný moel ovšem po koupi dílů opraví  - s Tvojí pomocí a pokud ho to "nechytne",  model se dá stále prodat, i když samosebou za cca poloviční cenu, ale ve finále vyhodíš plusminus stejný obnos.

Naposledy upravil: Fik (02. 11. 2013 12:58:32)

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video